Merry Pinterest: Τα 8 μεγαλύτερα trends στο χριστουγεννιάτικα décor από το Pinterest!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η έναρξη της εορταστικής περιόδου συνοδεύεται από μια σειρά αγχωτικών σκέψεων. Στον αντίποδα, όμως, του στρεσαρίσματος για την προετοιμασία ενόψει των Χριστουγέννων βρίσκονται όλα εκείνα τα χαρούμενα πράγματα που έχεις να κάνεις, όπως καταρχάς να απολαύσεις την christmassy διακόσμηση τόσο του σπιτιού σου, όσο και ολόκληρης της πόλης! Άλλωστε, δεν αργεί η ώρα που και ο εκάστοτε δήμος θα φωταγωγήσει τους δρόμους του με εκατοντάδες γιορτινά λαμπάκια! First things first, όμως, και τώρα είναι η ώρα να δούμε πώς θα στολίσουμε τον προσωπικό χώρο μας για την φετινή σεζόν! Ευτυχώς, και αυτή την χρονιά έχουμε έναν μικρό βοηθό, που δεν είναι άλλος από το Pinterest! Βλέπεις, η πασίγνωστη πλατφόρμα έχει ήδη εκδώσει την λίστα με τα μεγαλύτερα trending topics της σεζόν, aka τα θέματα που αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες της σε αυτή την φάση!

Σήμερα, λοιπόν, θα περιηγηθούμε παρέα στα προγνωστικά του Pinterest για τις μεγαλύτερες τάσεις στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και θα πάρουμε έμπνευση από όλες αυτές τις ιδέες που φαίνεται ότι έχουν απασχολήσει την πλειοψηφία του κόσμου!

Pin #1: Λαμπιόνια

Εντάξει, δεν είναι ανατροπή, αφού δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς λαμπάκια σε αμέτρητες σειρές, τόσο στο δέντρο, όσο και παντού μέσα και έξω από το σπίτι! Φέτος, πάντως, τα λαμπιόνια έχουν δει αύξηση 31% στις αναζητήσεις και τα pins του Pinterest!

Pin #2: Στεφάνια

Αν έχεις στο μυαλό σου εκείνα τα 90s παραφουσκωμένα και παραφορτωμένα στεφάνια που κρεμούσαν στην εξώπορτα, τότε θα εκπλαγείς ευχάριστα! Τα stylish στεφάνια με ασύμμετρη φυσική πρασινάδα από ευκάλυπτο, πεύκο ή άλλα φυλλώματα, που τοποθετούνται σε minimal μπρούτζινους ή χάλκινους μεταλλικούς κρίκους είναι η νέα τάση και γι’ αυτό έχει αυξηθεί η ζήτησή τους στο Pinterest κατά 27%.

Pin #3: Carte Postale

Οι ευχετήριες κάρτες είναι ένα αρκετά συνηθισμένο διακοσμητικό στοιχείο των γιορτών, ειδικά όταν έχουμε περισσότερο retro εμφάνιση. Φέτος, όμως, οι κάρτες θα επανέλθουν δυναμικά στο χριστουγεννιάτικο décor, ωστόσο με την μορφή γιρλάντας ή ως στολίδι στο δέντρο! Μάλιστα, τα ποσοστά αναζήτησής τους στο Pinterest είναι συντριπτικά, με αύξηση που άγγιξε το 460%!

Pin #4: Ντεκουπάζ μπάλες

Το DIY έχει κάνει δυναμική είσοδο στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια και οι μπάλες του δέντρου δεν θα μπορούσαν να “γλιτώσουν” από αυτή την τάση! Έτσι, φέτος θα δούμε πολλές… χαλκομανίες ή περίπου! Βλέπεις, σύμφωνα με τις αναζητήσεις του Pinterest, οι μπάλες με ντεκουπάζ που φτιάχνουμε μόνες μας έχουν αύξηση 51%.

Pin #5: Layering στο χαλί εισόδου

Ok, δεν είναι ακριβώς χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αλλά μιας και στις γιορτές υποδέχεσαι άπειρο κόσμο στο σπίτι, το χαλάκι της εισόδου σου θα τους καλωσορίσει όλους, άρα θα πρέπει να βάλει τα… καλά του! Για φέτος, λοιπόν, τα δύο και τρία χαλάκια, το ένα πάνω από το άλλο είναι τάση. Όχι απλή, αλλά υπέρτατη τάση με αύξηση 2869%! Φοβερό;

Pin #6: Μπουκάλια

Το είδαμε και πέρυσι πολύ έντονα στο xmas decoration και ευτυχώς συνεχίζεται και φέτος! Αυτή η stylish τάση που θέλει να γεμίζουμε με νερό διάφορα χρησιμοποιημένα μπουκάλια και βάζα, να βυθίζουμε μέσα ένα χειμωνιάτικο κλαδί και να στερεώνουμε στο στόμιο ένα κερί είναι άλλη μια έντονη τάση για φέτος με αύξηση 40%!

Pin #7: Marble

Άλλη μια τάση που έκανε την εμφάνισή της την περασμένη χρονιά και συνεχίζει την επέλασή της φέτος! Όπως με όλες τις επιφάνειες του σπιτιού, έτσι και στις μπάλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου βλέπουμε το marble effect να μεσουρανεί! Μάλιστα, φέτος φτάνει στο +113%!

Pin #8: Furoshiki wrapping

Το οικολογικό περιτύλιγμα για τα δώρα των γιορτών είναι άλλη μία μεγάλη τάση την φετινή σεζόν, με το ιαπωνικό Furoshiki να κερδίζει συνεχώς πόντους! Η τεχνική υπαγορεύει το τύλιγμα των δώρων που θα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας να γίνεται με ένα κομψό ύφασμα, το οποίο μπορούμε να δέσουμε με διάφορους περίτεχνους τρόπους για ακόμη πιο stylish αποτέλεσμα! Η αύξηση στις αναζητήσεις του Pinterest έφτασε το 75%!

Read More

And More