Metallic accents: Η τάση που θα μας υποδέχεται σε κάθε νέα σεζόν και πώς να την “αγκαλιάσεις”

Δεν είναι τάση, είναι επανάσ-ταση! Αυτό ισχύει στην περίπτωση των metallics! Όχι γιατί είναι κάτι ολοκαίνουριο και καινοτόμο ή κάτι που δεν έχεις ξαναδεί και λαχταρά να το γνωρίσεις, αλλά γιατί μοιάζει σαν τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει μια αναδιοργάνωση, ένας αναβρασμός, μια επανατοποθέτηση -αν θέλεις- των μεταλλικών στοιχείων στην διακόσμηση! Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα trends, μιας και τα metallics βρίσκουν συνεχώς τον τρόπο να επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους, να προσαρμόζονται, να διαφοροποιούνται και να βρίσκουν ξανά το δρόμο προς τα σπίτια μας! Μάλιστα, είδη μετάλλου που κάποτε θεωρούνταν “ποταπά” έχουν πλέον αναδειχθεί στα πιο περιζήτητα, ενώ τα πολύτιμα που κάποτε φάνταζαν “βαριά”, μπαρόκ και πολύ κλασικά, πλέον μπορούν να “σταθούν” σε κάθε interior design με φρέσκια διάθεση. Για αυτό το λόγο μιλάμε για την… επέλαση των metallics στη διακόσμηση και για την ερχόμενη σεζόν!

Για να μην μακρηγορώ, λοιπόν, ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα αντιληφθείς πόσο ξεχωριστή είναι η τάση του μετάλλου!

Στο σαλόνι

Είτε είσαι ακόλουθος του πιο μινιμαλιστικού και βιομηχανικού σχεδιασμού, είτε αγαπάς τον μαξιμαλισμό και το βικτοριανό στυλ, πάντως οι μεταλλικές λεπτομέρειες μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στις διαθέσεις και το γούστο σου. Γι’ αυτό και το σαλόνι έχει την δυνατότητα να “φιλοξενήσει” τόσο ένα μαύρο μεταλλικό φινίρισμα, όσο και μια επιχρυσωμένη επιφάνεια σε συνδυασμό με ασημένιες αποχρώσεις.

Στο υπνοδωμάτιο

Δεν έχει σημασία ποιο design σε αντιπροσωπεύει, αφού το σημαντικό στο υπνοδωμάτιο είναι η ξεκούραση και η χαλάρωση. Κι αν αυτό μπορεί να σου το προσφέρει ο shiny χαλκός, τότε ας είναι η πρώτη επιλογή σου. Αν από την άλλη, είσαι περισσότερο μονοχρωματικός τύπος, καλοδεχούμενο και το μαύρο μέταλλο. Η επιλογής είναι δική σου και το αποτέλεσμα σίγουρα εντυπωσιακό!

Στην κουζίνα

Άλλη μία πλουραλιστική περίπτωση χώρου, αφού τα metallics μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε απόχρωση σε εξυπηρετεί! Έτσι, μπορείς να εμπιστευθείς την ασφάλεια του inox, που γνωρίζεις ακριβώς πώς να την διαχειριστείς σε ένα industrial περιβάλλον. Αν, όμως, ακολουθείς περισσότερο τις τάσεις και κάνεις ένα σύγχρονο update στην κουζίνα σου, τότε ο χαλκός θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Στο μπάνιο

Όλα είναι θέμα προτιμήσεων και προσωπικής αισθητικής. Γι’ αυτό και σε αυτές τις πολύ κοντινές περιπτώσεις μπάνιων, με το λευκό γεωμετρικό πλακάκι, το φυσικό ξύλο στα έπιπλα και τους oversized καθρέφτες, η επιλογή των μετάλλων μπορεί να δώσει τόσο διαφορετικά αποτελέσματα!

Read More

And More