Μήπως αυτός είναι ο νέος χρωματικός συνδυασμός που θα επιλέξεις για το σπίτι σου;

Όπως ξέρεις ήδη, η ζωή είναι γεμάτη από αντιθέσεις. Άλλωστε, αυτές είναι το “αλατοπίπερο” σε κάθε κίνησή μας! Ίσως, επίσης, έχεις προσέξει ότι και το interior design ακολουθεί τα βήματα… της ζωής, γεμίζοντας την καθημερινότητά μας με πολλαπλές αντιθέσεις! Και εκεί ακριβώς είναι που στηρίζεται όλη μαγεία της! Σκέψου το λιγάκι. Ξεκινώντας από την βασική αντίθεση καλού-κακού (ζωή, θρησκεία, σύστημα αξιών) καταλήγουμε στον κλασικό αντιθετικό χρωματικό συνδυασμό άσπρου-μαύρου (διακόσμηση). Και έπειτα, ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα υπάρχουν τόσες πολλές διαβαθμίσεις, που φέρνουν συνεχώς νέα δεδομένα στην επιφάνεια. Για μία τέτοια αντίθεση, λοιπόν, θα μιλήσουμε και σήμερα, η οποία αποτελεί μάλιστα το πιο hot trend αυτής της περιόδου στον interior κόσμο!

Και τα βασικά συστατικά αυτής; Από τη μία έχουμε το διαχρονικά αγαπημένο navy blue, το οποίο καταφέρνει πάντα να βρίσκεται στο προσκήνιο χάρη στον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του και απέναντί του βρίσκουμε ένα outsider που έρχεται με… φόρα να ταρακουνήσει τη σοβαρότητα του μπλε και δεν είναι άλλο από το φούξια! Και ιδού, λοιπόν, ο νέος χρωματικός συνδυασμός που έχει ξετρελάνει τους διακοσμητές!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να διαπιστώσεις και ιδίοις όμμασι την αισθητική ανωτερότητα μιας έντονης αντίθεσης, όπως αυτή που δημιουργείται από το στιβαρό navy blue και το “παιχνιδιάρικο” φούξια!

 


Μπορεί η έκταση των χρωματικών επιλογών να μην είναι τεράστια, αλλά να συσσωρεύεται σε ορισμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες, που όμως “κλέβουν” την παράσταση.

 


Ή μπορεί η αντίθεση να υπερτονίζεται από τη στενή επαφή των δύο χρωμάτων, αλλά και την μεγάλη επιφάνεια που καλύπτουν.

 


Σε ένα πλουραλιστικό χώρο με πολλές διαφορετικές αισθητικές αναφορές, ένας έντονος χρωματικός συνδυασμούς μπορεί να “σταθεί” επάξια απέναντι στο μαξιμαλιστικό περιβάλλον.

 


Η “δροσερή” εκδοχή της χρωματικής αντίθεσης υπακούει στους κανόνες των millennials και παίρνει την ενέργεια της φρέσκιας διακόσμησης.

 


Μία κλασικά δοσμένη μετάφραση της έντονης αντίθεσης μπορεί να κάνει “θαύματα” στο χώρο, με τις δύο ισχυρές δυνάμεις να ενώνουν την αισθητική ανωτερότητά τους.

 


Η ήπια εκδοχή των δύο αντίθετων αποχρώσεων επιτυγχάνεται μέσα από τις αφαιρετικές εκφάνσεις τους, όπως ένα φωτεινότερο κοραλί.

Read More

And More