Μπάνιο: Οι πιο συναρπαστικές τάσεις στη διακόσμηση του μπάνιου επικεντρώνονται στα… πλακάκια

Το μπάνιο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για να διακοσμηθεί, παρ’ ό,τι είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του interior design! Πολύς είναι ο κόσμος που θεωρεί ότι το μπάνιο δεν έχει δική του αισθητική ή ότι το στυλ του είναι μία παγιωμένη θεματική και δεν “χωράει” φαντασία και έξυπνες λύσεις. Και όμως, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη διακόσμηση του σπιτιού είναι η αγνόηση του μπάνιου! Διότι μπορεί να έχεις ένα καθ’ όλα υπέροχο interior, με προσεγμένες επιλογές, όμορφα στοιχεία και ταιριαστούς συνδυασμούς, να έχεις βάλει όλο το μεράκι και τον ενθουσιασμό σου για να “χτίσεις” τους υπόλοιπους χώρους, δωμάτιο- δωμάτιο, ακριβώς όπως τους θέλεις και σε εκφράζουν και ξαφνικά να αντικρίζεις το μπάνιο σου και να αντιλαμβάνεσαι ότι όχι απλά είναι εντελώς άσχετο με την αισθητική σου, αλλά και πολύ μακριά από ό,τι είχες φανταστεί!

Για αυτό το λόγο υπάρχουν άλλωστε και οι τάσεις κάθε εποχής που ορίζουν από τους χρωματικούς συνδυασμούς του μπάνιου, μέχρι τα είδη υγιεινής που αξίζει να χρησιμοποιήσεις και φυσικά τα πλακάκια! Γιατί, ό,τι είναι για το σαλόνι ο καναπές, είναι και το πλακάκι για το μπάνιο! Με βάση τα πλακάκια που θα επιλέξεις για να επενδύσεις τους τοίχους και το πάτωμα του μπάνιου, θα ορίσεις και ολόκληρη τη διακοσμητική γραμμή του! Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, πόση σημασία έχει η σωστή επιλογή, που να ταιριάζει τόσο στο χώρο και τη διάταξη, όσο και στο γούστο σου! Διότι, σκέψου πως αν πρόκειται για μόλις τρία τετραγωνικά μέτρα, στα οποία “στοιβάζονται” η μπανιέρα ή ντουζιέρα, ο νιπτήρας και η λεκάνη, τότε όσο και να αγαπάς το μαύρο, μάλλον θα είναι μια λανθασμένη επιλογή το μαύρο πλακάκι, καθώς ο χώρος θα “κλείνει” κι θα γίνει πνιγηρός. Αντίστοιχα, αν το μπάνιο σου είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, ενώ θεωρείς πως μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε χρωματική επιλογή σε εκφράζει, είναι πολύ εύκολο να… αλλοιωθεί από τις μεγάλες διαστάσεις και το αποτέλεσμα να μην είναι εκείνο που περίμενες. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα συνδυασμό χρωμάτων ή και τελείως διαφορετικές υφές και υλικά, που θα δώσουν βάθος και περισσότερα επίπεδα στο χώρο.

Πάντως, οι interior designers έχουν ήδη δώσει τους… νικητές στις τάσεις του μπάνιου και πιο συγκεκριμένα στα πλακάκια για τη φετινή χρονιά! Διαφορετικά σχήματα, χρώματα και υφές έρχονται στο προσκήνιο για να ανανεώσουν τον πιο “παρεξηγημένο” χώρο του σπιτιού, που στερείται πολλές φορές το elegance που του αρμόζει!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα… επικρατέστερα πλακάκια για το μπάνιο και να σκεφτείς πότε θα κάνεις την επόμενη μεγάλη αλλαγή στο σπίτι!

Τα πλακάκια με patterns


Ήδη από τον περασμένο χρόνο, αυτό το vintage και oldschool trend έχει κάνει τα πρώτα βήματά του, αλλά φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά του!

Τα πλακάκια σε σχήμα κυψέλης


Η γεωμετρία είναι μία από τις τάσεις με πολύ δυνατή παρουσία σε όλες τις εκφάνσεις του interior design και το μπάνιο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

Τα patterns από πλακάκια


Αν θέλεις να έχεις κάποιο σχηματισμό στο μπάνιο σου, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το επιτύχεις μόνο με τα patterned πλακάκια, αλλά να δημιουργήσεις κάποιο σχέδιο χρησιμοποιώντας πλακάκια!

Τα λεπτά, μακρόστενα πλακάκια


Το subway tile είναι η επένδυση που χρησιμοποιείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, μιας και το αποτέλεσμα είναι urban και contemporary! Ωστόσο, ένα μικρό twist ήταν απαραίτητο για να δοθεί η chic πινελιά που χρειαζόταν.

Το φολιδωτό πλακάκι


Η απόλυτη τάση της χρονιάς στα πλακάκια! Το πιο δυναμικά ανερχόμενο trend των τελευταίων χρόνων και μια μοναδική προσθήκη που “απογειώνει” κάθε χώρο που τα φιλοξενεί!

Οι χρωματιστές ψηφίδες


Όταν θέλεις να δώσεις βάθος και ύψος στο μπάνιο, οι μικρότερες ψηφίδες είναι η καλύτερη επιλογή. Αν στις ψηφίδες προσθέσεις χρώμα, τότε έχεις τον απόλυτο συνδυασμό!

Read More

And More