Ποια από τα κορυφαία χρώματα της χρονιάς να επιλέξεις σύμφωνα με το ζώδιό σου

Από το σμαραγδί που θεωρείται το απόλυτο χρώμα που θα κυριαρχήσει στους καναπέδες, μέχρι τη γενικότερη «οικογένεια» των πολύτιμων λίθων που κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους στο interior design, η χρωματική παλέτα του 2017 μοιάζει να… βαθαίνει και να αποκτά αέρα μυστηρίου! Σε αντίθεση με την κυρίως παστέλ διάθεση που επικράτησε την περασμένη χρονιά και τους ρομαντικούς έως και minimal τόνους που καθόρισαν την πορεία της διακόσμησης, οι σκούρες και βαθιές αποχρώσεις με έντονη «προσωπικότητα» έρχονται να εγκατασταθούν στους εσωτερικούς χώρους για πολύ καιρό και να αναμειχθούν με τις υπόλοιπες τάσεις του deco.

Τα χρώματα που επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις σε ένα χώρο δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου τυχαία επιλογή. Άλλωστε, η διακόσμηση δεν έχει να κάνει μόνο με τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς, αλλά κυρίως με τους συνδυασμούς που δοκιμάζεις. Για το λόγο αυτό πρέπει πάντα να δίνεις έμφαση και να αφιερώνεις χρόνο και σκέψη για την επιλογή των σωστών χρωμάτων που θα κυριαρχήσουν στο σπίτι σου, αφού αυτά θα δώσουν το «ρυθμό» και το χαρακτήρα, σύμφωνα με τον οποίο θα ολοκληρώσεις τη διακόσμησή σου.

Ωστόσο, αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή που να ακολουθεί τις τάσεις του interior, αλλά δεν ξέρεις τι χρώμα να διαλέξεις ή πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά, τότε σκέψου το ενδεχόμενο να αφήσεις τα άστρα να μιλήσουν για σένα!

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός που θα σε καθοδηγήσει προς τη σωστή επιλογή χρώματος για το σπίτι σου, με βάση το ζώδιό σου!

Κριός
Για ένα ζώδιο γεμάτο πάθος και ενέργεια, η καλύτερη επιλογή είναι το κόκκινο! Οι αποχρώσεις όπως το έντονο πορφυρό και το ρουμπινί ταιριάζουν απόλυτα με την προσωπικότητα ενός Κριού που χαρακτηρίζεται από την εξωστρέφεια και τον δυναμισμό του.


Κριός

Ταύρος
Το «γήινο» προφίλ του Ταύρου, που είναι κοντά στη φύση και την ενέργειά της, προτιμά σίγουρα το βαθύ πράσινο. Το σμαραγδί είναι στις πρώτες επιλογές του Ταύρου, αφού δίνει υπόσταση και ζωντανεύει το χώρο.


Ταύρος

Δίδυμοι
Οι κοινωνικοί Δίδυμοι, ως ευέλικτα και προσαρμοστικά άτομα, αγαπούν τόσο το κίτρινο όσο και το πράσινο. Γι’ αυτό συχνά προτιμούν μια ενδιάμεση απόχρωση, όπως είναι εκείνη του κίτρου, που έχει το βάθος του πράσινου και τη φωτεινότητα του κίτρινου.

Δίδυμοι

Καρκίνος
Ένα ζώδιο με έντονη διαίσθηση και συναισθηματισμό αποδέχεται σίγουρα την πρόκληση των αποχρώσεων των πολύτιμων λίθων! Μωβ όπως εκείνο του αμέθυστου είναι ανάμεσα στις πιο κατάλληλες επιλογές.


Καρκίνος

Λέων
Στον Λέοντα ταιριάζουν τα «ζωντανά» χρώματα του ήλιου, που ταιριάζουν με την ζωηρή του προσωπικότητα. Αποχρώσεις όπως το χρυσοκίτρινο και το βαθύ πορτοκαλί τον ενθουσιάζουν, ενώ ανάμεσα στις top επιλογές του είναι σίγουρα το κεχριμπάρι.

Λέων

Παρθένος
Τα πράσινα που έχουν βάση το μπλε είναι τα αγαπημένα του Παρθένου! Η ήρεμη φύση του και η «μετρημένη» συμπεριφορά του ταιριάζουν ιδανικά με το βαθυπράσινο και το σκούρο μπλε.


Παρθένος

Ζυγός
Μπλε και πράσινο είναι οι βασικές επιλογές και του Ζυγού, που τον χαρακτηρίζουν η ενέργεια και η κινητικότητα. Η απόχρωση του κυπαρισσί μοιάζει να του πηγαίνει τέλεια, μιας και διατηρεί μια ήσυχη ζωντάνια στο χώρο.


Ζυγός

Σκορπιός
Ο extreme χαρακτήρας του Σκορπιού σε συνδυασμό με την παθιασμένη φύση του, κάνουν ιδανικό το βαθύ κόκκινο σαν το ρουμπινί και το πορφυρό. Δεν τον ενδιαφέρουν οι έντονες αποχρώσεις, αλλά οι τολμηρές και μυστηριώδεις!


Σκορπιός

Τοξότης
Ο Τοξότης μοιάζει στις χρωματικά γούστα του με τον Καρκίνο. Η αισιοδοξία και η ελευθερία του τον οδηγούν σε επιλογές όπως το μπλε και το μωβ που δίνουν ζωή σε ένα χώρο, χωρίς να είναι κραυγαλέα.

Τοξότης

Αιγόκερως
Για τον Αιγόκερω η επιλογή είναι πολύ ξεκάθαρη, αφού του αρέσει η σταθερότητα και η ασφάλεια. Το χρώμα του ζαφειριού με τόνους μελανιού είναι σταθερό στις προτιμήσεις του.


Αιγόκερως

Υδροχόος
Ο Υδροχόος αγαπάει το γαλάζιο και το μπλε. Όπως και η «υδάτινη» φύση του, έτσι και οι κορυφαίες επιλογές του ακουμπούν στο βαθύ μπλε του ωκεανού και στο aquamarine που είναι αρκετά πιο «φρέσκο».


Υδροχόος

Ιχθείς
Το χρώμα των εξωτικών θαλασσών είναι το αγαπημένο του Ιχθύ. Το γαλαζοπράσινο τον κάνει να νιώθει ασφαλής, μιας και η συναισθηματική του φύση απαιτεί σταθερότητα και… λεπτό χειρισμό!

Ιχθείς

Read More

And More