Πώς να βάλεις με επιτυχία το μεγαλύτερο χρωματικό trend της σεζόν στην κουζίνα σου!

Αν ρίξεις έστω και μια φευγαλέα ματιά στα trend reports του 2018, υπάρχει σίγουρα μια ονομασία που ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Είναι το Gen Z Yellow, που με την πρώτη επαφή νομίζεις πως είναι ο κωδικός αριθμός κάποιου χρώματος. Τα πράγματα, όμως, είναι πιο απλά, αφού το συγκεκριμένο κίτρινο παίρνει το όνομά του από τη γενιά που χαρακτηρίζει, η οποία δεν είναι άλλη από τη generation Z! Όπως είχαμε πει και εδώ, η γκάμα κίτρινων αποχρώσεων που καλύπτει το συγκεκριμένο χρώμα είναι πολλές, αλλά όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την ξεθωριασμένη υφή τους! Γι’ αυτό και είναι τόσο εύκολο να ταιριάξουμε τη μεγαλύτερη χρωματική τάση της σεζόν με πολλά διαφορετικά interior designs και να την ενσωματώσουμε σε κάθε χώρο του σπιτιού μας, ακόμη και στην κουζίνα μας!

 

Η σκέψη μιας… κίτρινης κουζίνας μπορεί πολύ εύκολα να χαλάσει το buzz που δημιουργεί το Gen Z Yellow, γιατί συχνά παραπέμπει σε πιο “παλιό” σχεδιασμό, με αναφορές στα 90s, που δύσκολα μπορούμε να αντέξουμε στο τώρα. Και όμως, η εκλεπτυσμένη αύρα των συγκεκριμένων αποχρώσεων μπορούν να προσδώσουν αρκετά contemporary χαρακτήρα σε μια κουζίνα, αρκεί να χρησιμοποιηθούν με μέτρο, αλλά και με σωστούς συνδυασμούς!

 

Στην πραγματικότητα, το φάσμα των αποχρώσεων που προσδιορίζεται ως Gen Z είναι η πιο απαλή, εύπλαστη και σύγχρονη απόδοση του κίτρινου, γεγονός που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να δημιουργήσουμε ένα φρέσκο και ζωηρό interior στην κουζίνα! Ταυτόχρονα, μας δίνει ως χρώμα τη δυνατότητα να “χτίσουμε” γύρω του διαφορετικά στυλ. Αυτό οφείλεται στην ευκολία με την οποία ενσωματώνεται σε διαφορετικούς σχεδιαστικούς ρυθμούς! Μπορεί με μια κίνηση να “κολλήσει” σε μια French style, να γίνει σημείο αναφοράς σε ένα coastal αισθητικής περιβάλλον, να ανανεώσει έναν moody χώρο ή και να στήσει ένα πιο παραδοσιακό δωμάτιο με folklore επιρροές!

Πώς θα μπορούσες, όμως, να βάλεις το Gen Z χρώμα στην κουζίνα σου; Μπορείς να το κάνεις με θάρρος και χωρίς φόβο, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσεις κίτρινους πάγκους ή και ντουλάπια. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να διαλέξεις ηλεκτρικές συσκευές στην ατμοσφαιρική απόχρωση. Για ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, οι τοίχοι ή τα πλακάκια της κουζίνας θα μπορούσαν να βαφτούν σε αυτή τη γλυκιά απόχρωση, ταιριάζοντας με πιο neutral ή moody χρωματισμούς στο χώρο.

Έπειτα, υπάρχουν και οι απρόσμενες λεπτομέρειες, όπως η πόρτα ή το παράθυρο της κουζίνας, που θα μπορούσαν να “φιλοξενήσουν” αυτή την παλέτα. Ή ακόμη και οι καρέκλες ή τα σκαμπό θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Αν, ωστόσο, όλες οι παραπάνω επιλογές σου φαίνονται δύσκολες, για αρχή θα μπορούσες να επενδύσεις σε μερικές πινελιές, όπως οι κίτρινες κατσαρόλες ή οι κίτρινες πετσέτες κουζίνας και διακοσμητικά, όπως βάζα, μια κλεψύδρα ή απλά μερικά φρέσκα κίτρινα λουλούδια!

Read More

And More