Το πράσινο και το “πράσινο”: Η μεγάλη τάση του interior design και πώς να την υιοθετήσεις!

Το πράσινο και το “πράσινο”: Η μεγάλη τάση του interior design και πώς να την υιοθετήσεις! | tlife.gr

Μάλλον δεν χρειάζεται να στο πω για πολλοστή φορά, αλλά θα το κάνω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις… Το με-γα-λύ-τε-ρο trend της εποχής είναι η φύση! Πέρα από τα φυσικά υλικά και τις organic λεπτομέρειες και ανεξάρτητα από το κίνημα του wellness και τους ενεργειακούς λίθους, η πιο ισχυρή τάση στο interior design είναι οτιδήποτε… πρασινίζει! Με πρώτο και κυρίαρχο στοιχείο τα μεγάλα, εξωτικά και επιβλητικά φυτά εσωτερικού χώρου, ο κατάλογος των greenery διακοσμητικών έχει αρχίσει να επεκτείνεται τον τελευταίο καιρό και να περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικές γραμμές, οι οποίες ωστόσο καταλήγουν στο ίδιο: η διακόσμηση στρέφει το βλέμμα της στο περιβάλλον και το φέρνει στους εσωτερικούς χώρους! Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε όλα τα “πράσινα” trends που θα μας απασχολήσουν και αυτό το καλοκαίρι!

Ξεκινώντας από τη “ζωντανή” φύση που έχει καταφέρει να μπει για τα καλά στο σπίτι και τις ζωές μας, οι τάσεις έχουν αρχίσει να κινούνται γύρω από αυτή και να τη μεταφράζουν με πολλούς τρόπους! Είτε χρησιμοποιώντας το βασικό χρωματισμό της, δηλαδή το πράσινο, είτε ενσωματώνοντάς τη σε prints, υφάσματα, ταπετσαρίες και κάδρα, πάντως το αποτέλεσμα παραμένει σταθερό! Και super green!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου, βάσει της μεγαλύτερης τάσης της εποχής!

Απομόνωσε τα τροπικά φύλλα

Τα φυτά ως θεματική βρήκαν πολλές διαφορετικές εκδοχές εμφάνισης. Γι’ αυτό και τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή έχει στραφεί στις μικρότερες πινελιές, όπως είναι τα μεμονωμένα τροπικά φύλλα! Μπορεί να είναι ένα φύλλο μανστέρας, φοίνικα, μπανανιάς ή Πουλιού του Παραδείσου! Πάντως, αν το τοποθετήσεις σε ένα γυάλινο βάζο θα έχεις αμέσως το επιθυμητό αποτέλεσμα!

“Αγκάλιασε” το botanical trend

Σύμφωνα με τις αναζητήσεις στο Pinterest, το botanical trend έχει σημειώσει αύξηση 396%. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη χρήση των botanicals στη διακόσμηση, που δεν είναι άλλα από τα αποξηραμένα φυτά και φύλλα! Μπορείς να τα κρεμάσεις από την οροφή του σπιτιού ή να τα χωρέσεις σε κάδρα και γυάλινες προθήκες, για να έχεις το πιο ethereal αποτέλεσμα στη διακόσμησή σου!

Βάλε το tropical στοιχείο στα υφάσματα

Και πάλι βάσει του Pinterest, τα pins έχουν αυξηθεί κατά 46% στον τομέα των tropical ταπετσαριών, αλλά και έως 114% στα botanical prints! Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, σημαίνει πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τολμήσεις να επενδύσεις τους τοίχους σου ή μέρος αυτών με εκείνη την εξωτική ταπετσαρία με τους φοίνικες, αλλά και να διακοσμήσεις τους καναπέδες σου με τα πιο τροπικά μαξιλάρια!

Διάλεξε τις πράσινες αποχρώσεις

Μοιάζει πως το Χρώμα της (Προηγούμενης) Χρονιάς καταφέρνει αυτή την περίοδο να βρει την καλύτερη πραγμάτωσή του. Όταν η Pantone ανακοίνωσε το Greenery ως το χρωματικό trend του 2017 όλοι μείναμε έκπληκτοι. Ένα χρόνο μετά, όμως, η γλυκιά sage απόχρωση του φασκόμηλου μεσουρανεί στη διακόσμηση, το πράσινο μάρμαρο “κλέβει” τις εντυπώσεις από το μαύρο και το κοινό επιλέγει να εντάξει το πράσινο μονοχρωματικό layering στο σπίτι, τη στιγμή που η απόχρωση του hunter’s green σημειώνει αύξηση κατά 209% στο Pinterest! Not bad, ε;

READ more