Renovating queen: Οι πέντε χρωματικές τάσεις που θα σε πείσουν να πεις “Ανακαίνιση Τώρα”!

Μπορεί να φταίει η ανεβασμένη θερμοκρασία ή αυτές οι νεραντζιές που άνθισαν και πλέον μοσχοβολάει ο τόπος, πάντως μια ανοιξιάτικη διάθεση έχει έρθει κι ας φέρει ο καιρός όση συννεφιά και βροχή θέλει! Επομένως, όταν οι ημέρες γίνουν ακόμη πιο ζεστές και οι νύχτες ακόμη πιο δροσιστικές, τόσο πιο έντονη θα είναι η ανάγκη μας για ανανέωση! Και επειδή το σπίτι είναι πάντα προτεραιότητα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε ακόμη και σε μία ανακαίνιση! Βλέπεις, οι συνθήκες το επιτρέπουν και το βοηθούν, αφού επικρατεί αυτή η μέση κατάσταση, που ούτε κρύο κάνει, ούτε καύσωνα έχει! Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως αν είχες στο μυαλό σου να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή, όπως να βάψεις το σπίτι, τότε βρήκες την σωστή περίοδο! Και επειδή αλλαγή αποχρώσεων στους τοίχους, χωρίς να έχεις ενημερωθεί πρώτα για τις χρωματικές τάσεις δεν γίνεται, σήμερα θα δούμε τα πιο πρόσφατα color trends!

Ρίξε, επομένως μια ματιά παρακάτω και μάθε όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις το δικό σου αγαπημένο χρωματολόγιο!

Γαλάζιο του πάγου (Ice blue)

Η άνοιξη και το καλοκαίρια αγαπούν τις ανοιχτόχρωμες, cool και χαλαρές αποχρώσεις, είτε ανήκουν στις θερμές, είτε τις ψυχρές χρωματικές παλέτες. Φέτος, λοιπόν, δίνεται έμφαση στα χρώματα του πάγου με επικρατούσα την γαλάζια απόχρωση του πάγου. Είναι ένα χρώμα με χαλαρωτικό και ταυτόχρονα φρέσκο χαρακτήρα, το οποίο ταιριάζει άψογα με τα μινιμαλιστικά σπίτια που αγαπούν τον σκανδιναβικό σχεδιασμό!

Πράσινο του αβοκάντο

Ok, δεν είναι κάποια επίσημη ονομασία με επιστημονική ορολογία, αλλά σίγουρα είναι μια απόχρωση με την οποία έχεις εξοικειωθεί! Άλλωστε, τόσο γουακαμόλε και τόσα scrambled eggs με αβοκάντο έχεις φάει τα τελευταία χρόνια! Σε κάθε περίπτωση, αυτή η γλυκιά απόχρωση του αβοκάντο είναι η νέα τάση στον κόσμο των παστέλ, αφού είναι εξίσου χαλαρωτική και αναζωογονητική!

Μπεζ της άμμου

Εντάξει, μία κλασική επιλογή ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών! Οι αποχρώσεις της άμμου ποικίλουν ανάλογα με την βάση τους, αλλά πάντα έχουν την ήρεμη δύναμη που χρειάζεται η ανανέωση του σπιτιού! Και ενώ μπορεί ο neutral χαρακτήρας της να βοηθά τον μινιμαλισμό, ωστόσο είναι τόσο γλυκά cozy, που θα σε εκπλήξει!

Ροζ της πούδρας

Σε αντίθεση με το πολύ millennial pink, που είχε πολύ πιο energizing χαρακτήρα, το ροζ της πούδρας ανήκει περισσότερο στην dusty πλευρά της ζωής και επομένως ανταποκρίνεται πιο πολύ σε ένα ανοιξιάτικο και νωχελικά καλοκαιρινό περιβάλλον!

Κίτρινο της μουστάρδας

Έχεις δει πόσο μεγάλο impact είχε στην διακόσμηση του Gen Z Yellow και ευτυχώς συνεχίζει να μας ενθουσιάζει! Και ενώ μπορεί το κίτρινο της μουστάρδας να μην θεωρείται αποκλειστικά ως τέτοιο, πάντως αυτή η μεγάλη γκάμα κίτρινων αποχρώσεων σε διάφορες “θαμπές” και dusty τονικότητες είναι τεράστιο trend!

Read More

And More