Trend Report: Επτά διακοσμητικές τάσεις που θα είναι big deal μέσα στην ερχόμενη χρονιά

Έχεις μια εβδομάδα προθεσμία για να το “χωνέψεις”, αλλά είναι γεγονός πως το 2019 βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά! Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα, οι σελίδες των περιοδικών και όλες οι DECO στήλες των αγαπημένων σου sites και social media θα γεμίσουν με τις προβλέψεις για τις νέες τάσεις που θα δούμε στην διακόσμηση μέσα στον επόμενο χρόνο! Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν μπορούσες από τώρα να ρίξεις μια κλεφτή ματιά στο μέλλον; Και όμως, ναι, τα πρώτα trend forecasts έχουν καταφτάσει στο γραφείο και είμαι πανέτοιμη να σου μιλήσω για αυτά!

Όπως θα δεις και μόνη σου, το 2019 δεν φέρνει μαζί του τεράστιες εκπλήξεις, αλλά προβλέπεται πως θα εδραιώσει κάποιες τάσεις που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους! Αυτό το στοιχείο μας δίνει το περιθώριο, λοιπόν, να επεξεργαστούμε περισσότερο και καλύτερα τις πληροφορίες που ήδη κατέχουμε και να τις εξελίξουμε ή να τις διανθίσουμε με πιο ολοκληρωμένο τρόπο!

Χωρίς πολλές κουβέντες, όμως, ας περάσουμε στο προκείμενο, γιατί αυτές είναι επτά huge διακοσμητικές τάσεις που θα μεσουρανήσουν από… την ερχόμενη εβδομάδα!

Οι πράσινες αποχρώσεις

Ως ένα ιδιαίτερο και έντονο χρώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές ποσότητες, όπως ένα σμαραγδί διακοσμητικό μαξιλάρι σε βελούδινη ύφανση ή σε άλλα διακοσμητικά αξεσουάρ, όπως βάζα, ριχτάρια και φωτιστικά.

 

Τα φυσικά υλικά

Ψάθα, rattan, γιούτα και σιζάλ είναι τα υλικά με διαχρονική αξία! Πολυθρόνες, φωτιστικά και καλάθια με φυσικές πλέξεις είναι ανάμεσα στα must haves του 2019, ενώ το πιο ξεχωριστό κομμάτι θα είναι τα ψάθινα και μπαμπού χαλιά!

 

Τα vintage αντικείμενα

Με έμφαση στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, τα έπιπλα και αξεσουάρ που επαναχρησιμοποιούνται και δεν μετατρέπονται σε μολυσματικά σκουπίδια, γίνονται αγαπημένη συνήθεια για τους λάτρεις της διακόσμησης!

 

Τα γύψινα κομμάτια

Ακολουθώντας την ακατέργαστη, φυσική και πετρώδη ομορφιά του βιομηχανικού μπετόν και των κεραμικών αντικειμένων, ο αριστοκρατικός γύψος γίνεται ένα από τα υλικά που θα αγαπήσουμε το 2019!

 

Η statement τέχνη

Οι oversized πίνακες και τα κάδρα με έντονη προσωπικότητα έρχονται να αντικαταστήσουν τα gallery walls και να κλέψουν τις εντυπώσεις σε κάθε stylish σαλόνι!

 

Τα εμπριμέ υφάσματα

Με το στυλ της αγγλικής υπαίθρου και το floral να έχουν κάνει επάνοδο στην διακόσμηση, οι μικρές εμπριμέ λεπτομέρειες σε μαξιλάρια, πολυθρόνες και φωτιστικά γίνονται απαραίτητη προσθήκη στην διακόσμηση της επόμενης χρονιάς!

 

Τα διαφορετικά ξύλα

Δύσκολο task, αλλά με φοβερά αποτελέσματα. Μακριά, λοιπόν, από το matchy-matchy των ξύλινων επίπλων, νέος στόχος είναι ο συνδυασμός διαφορετικών ξύλων που αλληλοσυμπληρώνονται.

Read More

And More