Velvet Underground: Όταν ο χειμώνας ξαναφέρνει στις ζωές μας το πιο elegant ύφασμα του interior

Velvet Underground: Όταν ο χειμώνας ξαναφέρνει στις ζωές μας το πιο elegant ύφασμα του interior | tlife.gr

Κρύωσε ο καιρός και τα fluffy παπλώματα επέστρεψαν στα κρεβάτια μας, το κουβερτάκι του καναπέ βρήκε ξανά τη θέση του στο σαλόνι και τα stylish χαλιά μας άρχισαν να ζεσταίνουν τα πατώματα του σπιτιού. Ο Οκτώβριος έφερε μαζί του μερικά ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν βλέπαμε την ώρα να πιάσουν τα πρώτα κρύα, ώστε να αρχίσουμε επιτέλους να ανανεώνουμε τον χώρο μας, να κάνουμε το αγαπημένο μας layering και να βρούμε την τέλεια δικαιολογία για παρατεταμένο cocooning! Τώρα, λοιπόν, έχεις κάθε λόγο να διαμορφώσεις το σπίτι και τη διακόσμησή σου σύμφωνα με τα χειμερινά trends που ήδη έχεις βάλει στο… μάτι! Και ξέρεις ποια είναι η πιο διαχρονικά δυναμική τάση της σεζόν; Το βελούδο! Ναι, αυτό το κομψό και αριστοκρατικό ύφασμα μπορεί επιτέλους να χαρεί όλα τα φώτα και τα βλέμματα που θα στραφούν πάνω του και να δείξει την πραγματική δύναμή του!

Λόγω της πολυτελούς υφής του, αλλά και της σχετικά δύσκολης και κυρίως ακριβής παραγωγικής διαδικασίας που απαιτείται για να προκύψει η βελούδινη ύφανση, το velvet υπήρξε κατεξοχήν συνδεδεμένο με την αριστοκρατία και αργότερα με την αστική μπουρζουαζία. Οι πρώτες καταγεγραμμένες εμφανίσεις του υφάσματος τοποθετούνται χρονικά στο 14ο αιώνα και ήταν απόλυτα συνδυασμένες με αυτοκράτορες, βασιλείς και άρχοντες. Έκτοτε, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά στον τρόπο που το βελούδο έχει μπει στα σπίτια και τις ζωές μας, κάνοντας το αρχοντικό αυτό ύφασμα αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας, από την pop περίοδο στην οποία μεσουράνησε, έως σήμερα που καταφέρνει να τρυπώσει στη διακόσμησή μας για να προσθέσει comfort feels, αλλά και ασύγκριτο elegance!

Και για να μην σε αφήνω σε αγωνία, δες παρακάτω πώς αποτυπώνεται η… διακριτική γοητεία του βελούδου στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

 

Σε συνέχεια και απόλυτο συνδυασμό με τους moody jewel tones που επικράτησαν τον περασμένο χειμώνα και σίγουρα θα κυριαρχήσουν μέσα στη σεζόν, το βελούδο μπορεί να “κρατήσει” εξέχουσα θέση στον minimal καναπέ σου με το σουηδικό ξύλο και τις ζεστές υφές να συμπληρώνουν την εικόνα.

 

Ακόμη και σε ένα “στιβαρό” βιομηχανικό design με πιο έντονες masculine αναφορές, το βελούδο μπορεί να ξεχωρίσει και να δώσει chic πινελιές, υιοθετώντας αποχρώσεις του cognac ή του tampa για πιο γήινα και neutral αποτελέσματα.

 

“Γεννημένο” για plush και πολυτελή περιβάλλοντα, το βελούδινο ύφασμα δεν μπορεί να παραληφθεί σε μια contemporary chic γωνιά με ποικίλες μεταλλικές λεπτομέρειες, marble επιφάνειες και μοντερνιστική αισθητική.

 

Δύο δυναμικά trends σε ένα χώρο: σμαραγδί και βελούδο. Εδώ συνδυάζονται άψογα με neutral υλικά, όπως το ξύλο, αλλά και μια wabi-sabi αίσθηση, που καταφέρνει να ισορροπήσει τον πολυτελή χαρακτήρα του με το “άτσαλο” σκηνικό που απαιτεί το contemporary design.

 

Bohemian chic & velvet: και όμως γίνεται και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Εδώ το βλέπεις να αποτυπώνεται τέλεια σε αυτό τον girly chic χώρο.

READ more