Walled Up: Τέσσερις huge διακοσμητικές τάσεις για να κάνεις ακόμα πιο stylish τους τοίχους σου

Ξεκινώντας να διαμορφώσουμε τον προσωπικό χώρο μας, υπάρχουν πάντοτε κάποια βήματα που ακολουθούμε. Πρώτα επιλέγουμε τα χρώματα με τα οποία θα επενδύσουμε τους τοίχους μας. Έπειτα, τοποθετούμε τα βασικά έπιπλα, δηλαδή τους μεγάλους όγκους, όπως καναπές, πολυθρόνες, coffee table, κρεβάτι, τραπεζαρία. Στην συνέχεια ακολουθούν τα περιφερειακά έπιπλα, όπως side tables, TV table, κομοδίνα, μπουφέδες και κονσόλες. Από εκεί “κλείνουμε” με τα χαλιά και τις κουρτίνες και εστιάζουμε στον φωτισμό, που είναι βασικό στοιχείο του interior design. Και κάπου εκεί, έχουμε τον κεντρικό κορμό του σπιτιού. Ποιο είναι, λοιπόν, το τελικό στάδιο διαμόρφωσης και κομβικό σημείο για την τροπή που θα πάρει ο χώρος; Όλα αυτά που θα διακοσμήσουν τους τοίχους σου! Διότι, ωραίο το χρώμα, αλλά κάπως “λίγο” συνήθως για να σηκώσει την βαρύτητα της προσωπικότητάς σου! Βλέπεις, τα στοιχεία που τοποθετείς στους τοίχους σου είναι ανάμεσα στις λεπτομέρειες που φανερώνουν το στυλ σου στους επισκέπτες σου -το δεύτερο στοιχείο είναι τα βιβλία που κοσμούν τα ράφια και τις βιβλιοθήκες. Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε τις μεγαλύτερες τάσεις στην διακόσμηση των τοίχων για αυτή την περίοδο!

Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να μάθεις όσα θέλεις στην κατηγορία “διακόσμηση τοίχου” και τα κυριότερα trends στον τομέα!

Oversized κάδρα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι εγκαταλείπεται η λογική του gallery wall, δηλαδή των πολλαπλών κάδρων σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχήματα, με διαφορετικά artworks που σχηματίζουν μια σύνθεση στον τοίχο. Αντ’ αυτού, η τάση “προστάζει” να κρεμάμε στους τοίχους μας ένα oversized κάδρο με ένα μοναδικό artwork, poster, όπως θέλεις πες το, το οποίο θα είναι κυρίαρχο στον χώρο!

Ιδιαίτεροι καθρέπτες

Η βασική εναλλακτική λύση στην πρόταση των κάδρων είναι οι καθρέπτες. Ο λόγος που προτιμώνται ως τάση είναι η δύναμη που έχουν να διευρύνουν ένα χώρο μέσα από τις αντανακλάσεις τους, αλλά και να τον κάνουν πιο φωτεινό. Γι’ αυτό και επιλέγουμε stylish καθρέφτες που μπορούν -βάσει του trend- να είναι στρογγυλοί (huge τάση!), παριζιάνικου στυλ (αναγεννησιακή αισθητική) ή oversized διαφόρων σχημάτων (σε πιο minimal διάθεση)!

Wall hangings

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει όλα τα διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο και δεν είναι κάδρα ή καθρέφτες. Δηλαδή, μιλάμε για macrame, ταπισερί, μεταλλικά στοιχεία τύπου mobile ή ακόμα και ολόκληρα κιλίμια κρεμασμένα στον τοίχο! Η κατηγορία αυτή είναι πολύ “ελεύθερη” και σου επιτρέπει να παίξεις με τα υφάσματα ή τις μεταλλικές λεπτομέρειες για να δώσεις προσωπικότητα στους τοίχους σου!

Ταπετσαρίες

Ποιον δεν έχει αντιληφθεί ακόμη το τεράστιο comeback που έχουν κάνει οι ταπετσαρίες στο interior design; Κανείς! Γι’ αυτό και πλέον οι έντονες ταπετσαρίες, με oversized patterns, πολυχρωμία, γεωμετρία και μιμητικά μοτίβα (βλ. μάρμαρο, terrazzo κλπ), έχουν γίνει τεράστιο trend στην διακόσμηση!

Read More

And More