Vacay: Καλοκαιρινές διακοπές στα πιο πολυτελή και stylish ξενοδοχεία του κόσμου!

Βρισκόμαστε στην “καρδιά” του Αυγούστου (και κατά πολλούς στην “καρδιά” του καλοκαιριού) και αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: δεν υπάρχει ούτε ένα άνθρωπος που να μην απολαμβάνει την άδειά του σε κάποιον από τους εκατοντάδες ειδυλλιακούς προορισμούς της χώρας -και το επιβεβαιώνω εγώ που έχω παραμείνει μόνη μου σε μια… κλειστή λόγω διακοπών Αθήνα! Και επειδή καλοκαιρινές διακοπές χωρίς το ανάλογο στιλάτο και χαλαρωτικό κατάλυμα δεν γίνονται, αποφάσισα σήμερα να κάνουμε μια (νοητή έστω) βόλτα σε πέντε πολυτελή, πρωτότυπα και uber stylish ξενοδοχεία του κόσμου! Ναι, από εκείνα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό απέναντι στην απεριόριστη χλιδή, τις καινοτόμες ανέσεις και τον εκπληκτικό σχεδιασμό τους! Που σε κάνουν να “λιώνεις” μπροστά στην ανεπιτήδευτη μοναδικότητά τους και την αισθητική υπεροχή τους!

Αφήνω, λοιπόν, τα πολλά λόγια και μπαίνω κατευθείαν στο προκείμενο! Διότι αυτά είναι τα πολυτελή resorts και εντυπωσιακά boutique hotels που θα σε κάνουν να… παραληρείς!

Skylark Negril Beach Resort (Τζαμάικα)

Ένα tropical κατάλυμα στην Τζαμάικα που φτιάχτηκε για να “γιορτάσει” την τέχνη… της νωχελικότητας! Άλλωστε, skylark στην τοπική διάλεκτο αποκαλούν τον χασομέρη! Και πώς να αντισταθείς στις ειδυλλιακές ανέσεις ενός προορισμού, που δημιουργήθηκε για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς σε μία από τις 28 σουίτες του; Το πολύχρωμο περιβάλλον του Skylark μπορεί να χαρακτηριστεί και iconic χάρη στις αναφορές που κάνει στο χαλαρό και vintage design! Οι έντονα παστέλ αποχρώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί “δένουν” με τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και το μπαμπού, σε έναν δυναμικό συνδυασμό που δημιουργεί με την αύρα του το πιο happy place που μπορείς να φανταστείς! Τα botanical στοιχεία συνταιριάζονται με το σκανδιναβικό στυλ και την flower power αισθητική, ενώ οι 60s αναφορές δεν λείπουν από την κατά τα άλλα boho διακόσμηση!

Paradiso Ibiza Art Hotel (Ιμπίθα)

Σε μία από τις ειδυλλιακές παραλίες της Ibiza, την San Antonio Bay, το εκθαμβωτικό κατάλυμα με τις millennial pink αποχρώσεις και τα neon lights ετοιμάζεται να συναρπάσει κάθε επισκέπτη με την εντυπωσιακά πρωτότυπη και artistic αισθητική γραμμή του! Φτιαγμένο για να συνδυάσει την πολυτελή διαμονή με τη σύγχρονη τέχνη και τις ξέφρενες διακοπές, το Paradiso είναι ένας “παράδεισος” με 60 δωμάτια και σουίτες να περιμένουν τους ενοίκους για το πιο τροπικό καλοκαίρι της ζωής τους! Ένας dreamy συνδυασμός χρωμάτων, τάσεων και διακοσμητικών γραμμών που σε παρασύρει στη δίνη του, σαν κάποιος να άνοιξε το κουτί με τα memorabilia όλου του κόσμου και να μην το ξανάκλεισε ποτέ! Μάλιστα, περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες συμμετείχαν στη διαμόρφωση της αισθητικής του, ενώ σχεδόν ολόκληρο το ξενοδοχείο λειτουργεί και ως γκαλερί, όπου κορυφαίοι και ανερχόμενοι contemporary artists εκθέτουν τα έργα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Shoreline Hotel Waikiki (Χονολουλού)

Tο νέο boutique hotel, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Χονολουλού, υπόσχεται να σε συναρπάσει με το ξεχωριστό design και την υψηλή αισθητική του! Το εντυπωσιακό και υπερπολυτελές κατάλυμα χρησιμοποιεί στο design του μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της Χαβάης και τα μετουσιώνει σε ένα απολύτως contemporary και αντισυμβατικό σκηνικό! Στα συνολικά 135 δωμάτια του Shoreline Hotel Waikiki συναντά κανείς τη σύγχρονη μετάφραση όλων εκείνων των στοιχείων που έχουν εμπνευστεί από τη χαβανέζικη αισθητική! Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον φαντασμαγορικό, μιας και το ξενοδοχείο μοιάζει σαν ένα εικαστικό installation, γεμάτο “εκρήξεις” χρωμάτων και πολλαπλές αισθητικές αναφορές από τα 70s και τα 80s! Ταυτόχρονα, οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις, με το colorblocking να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνουν μια διαφορετική προοπτική στις γεωμετρικές γραμμές που επικρατούν σε μεγάλο μέρος των κοινόχρηστων χώρων.

Paramount House Hotel (Σίδνεϊ)

Το υπερπολυτελές boutique hotel στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπως ενδεχομένως καταλαβαίνεις και από το όνομα, “στήθηκε” στο κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία του κινηματογραφικού κολοσσού Paramount! Τα πρώην headquarters μεταμορφώθηκαν σε ένα stylish, hip και φιλόξενο ξενοδοχείο στο υπέροχο urban προάστιο Surry Hills, που θεωρείται μία από τις ανερχόμενες γειτονιές της πόλης με ιδιαίτερα μεγάλο hype! Στις 29 σουίτες του Paramount House Hotel το new age μωσαϊκό δίνει απαραίτητη “φρεσκάδα” στη διακόσμηση, ενώ το ξύλο προσθέτει μια ζεν νότα στο interior! Βεβαίως, από τους εντυπωσιακούς χώρους δεν λείπει η φυσική βλάστηση, με oversized φυτά να κοσμούν τις αίθριες εκτάσεις με το άπλετο φως, ενώ τα μεγαλύτερα χρωματικά trends έχουν βρει εδώ την πιο ακριβή πραγμάτωσή τους, με τα παστέλ να κυριαρχούν σε όλες τις υφάνσεις των δωματίων!

The Fleming (Χονγκ Κονγκ)

Ένα από τα πιο πολυτελή καταλύματα στην καρδιά της “πολυάσχολης” γειτονιάς Wanchai, το The Fleming αποτελεί πιστή αποτύπωση του τρόπου ζωής και της κουλτούρας του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ! Με έμφαση στις moody αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου, αλλά και με αρκετά μπρούτζινα μεταλλικά στοιχεία να συμπληρώνουν την παλέτα, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι διάσπαρτοι με ιστορικές αναφορές στον πολιτισμό της γειτονιάς, ενώ αρκετές λεπτομέρειες στο interior design δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο νοσταλγικό χαρακτήρα του! Με συνολικά 66 δωμάτια και σουίτες, οι χώροι του boutique hotel χρησιμοποιούν μέταλλο και ξύλο ακόμη και στους τοίχους, ενώ το φυσικό φως “αγκαλιάζει” όλες τις επιφάνειες και τις χαρακτηριστικές ναυτικές ρίγες που συμπληρώνουν την εικόνα!

Read More

And More