Αυτές τις γιορτές θα κάνεις το ταξίδι Αγγλία – Νέα Υόρκη! Διάβασε πώς….

Αυτές τις γιορτές προσδοκάς πώς και πώς να βρεις λίγο χρόνο για σένα. Και σου χω την καλύτερη πρόταση για να χαλαρώσεις, τα ταξιδέψεις (και μάλιστα σε ταξίδι υπερατλαντικό) και κυρίως να ξαναονειρευτείς! Σου έχω μια ιστορία που θα σε κάνει να μπεις με μαγικό τρόπο σε μια ρετρό καρτ ποστάλ όπως αυτές που βλέπεις σε μουσεία.

Θα σε πάω πολύ πίσω.
Μην τρομάξεις.
Θα ξεκινήσεις το ταξίδι σου από το σκοτεινό Ανατολικό Λονδίνο του 1888 ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και άνθρωποι της καθημερινότητας ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, ενώ τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις σαθρές αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς.
Παρά τις ατελείωτες ώρες που εργάζεται σε ένα συσκευαστήριο τσαγιού, η Φιόνα Φίνεγκαν ξέρει ότι η ζωή της είναι καλύτερη από πολλών άλλων. Επιπλέον, έχει και τον Τζο. Η Φιόνα κι ο Τζο είναι ερωτευμένοι από παιδιά και ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα ανοίξουν το δικό τους μαγαζί.

Όμως το ανατολικό Λονδίνο είναι ένα επικίνδυνο μέρος για μια κοπέλα μόνη – κι ο Αντεροβγάλτης δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω του. Η Φιόνα πρέπει να δραπετεύσει από εκεί με κάθε τρόπο, να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή και να ξεχάσει τον Τζο. Πώς όμως θα τα καταφέρει, αφού ο Τζο είναι ο μοναδικός άντρας που αγάπησε;

Το ταξίδι σου θα συνεχίσει στη Νέα Υόρκη όπου η Φιόνα θα ξεκινήσει μια καινούργια ζωή εξίσου δύσκολη αλλά με πολλές προσδοκίες.

Ποια είναι η Φιόνα και ποιος ο Τζο; Είναι οι βασικοί ήρωες μιας θρυλικής τριλογίας “Το Τριανταφυλλάκι” (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Το πρώτο βιβλίο εκτυλίσσεται μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης στις αρχές του 19ου αιώνα και είναι η ιστορία ενός έρωτα που δεν σβήνει παρά τις δυσκολίες και μιας δυναμικής νέας γυναίκας που είναι αποφασισμένη να επιβιώσει και να θριαμβεύσει.

Η Jennifer Donnelly, η συγγραφέας του βιβλίου “‘έπλεξε” έναν αριστοτεχνικό κόσμο για να βάλει τους ήρωές της και σίγουρα θα σε ταξιδέψουν για μέρες και θα σου κρατήσουν συντροφιά όπου κι αν είσαι!

Έχει γράψει 7 επιτυχημένα μυθιστορήματα. Το πρώτο της βιβλίο, το θρυλικό Τριανταφυλλάκι (θα το βρεις στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ), χαρακτηρίστηκε «εκπληκτικό» από το περιοδικό Booklist, «απολαυστικό» από την εφημερίδα Washington Post και «ένοχη απόλαυση» από το περιοδικό People. Μεταφράστηκε σε όλον τον κόσμο και άνοιξε τον δρόμο για τις δύο εξίσου επιτυχημένες συνέχειες: Τριαντάφυλλο του Χειμώνα και Το Άγριο Τριαντάφυλλο.

Το δεύτερο μυθιστόρημά της, το Βόρειο Σέλας, βασίστηκε σε ένα πραγματικό έγκλημα που διαπράχτηκε στα Αντιρόντακ της Αμερικής το 1906. Το έργο κέρδισε μια σειρά από αξιοζήλευτα λογοτεχνικά βραβεία: Carnegie Medal, Los Angeles Times Book Prize, Borders Original Voices Award, Charlotte Award, ενώ ήταν υποψήφιο και για τα Michael L. Printz Award και Abraham Lincoln Award. Οι New York Times έγραψαν στην κριτική τους ότι είναι «πρωτότυπο και πολυεπίπεδο», ενώ πολλά έντυπα το συμπεριέλαβαν στις λίστες τους με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς: The Times (London), The Irish Times, The Financial Times, Publishers Weekly, Booklist, School Library Journal κ.ά. Την ίδια ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς είχε και το επόμενο βιβλίο της, οι Επαναστατημένες Ζωές, που επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από το Amazon, το Goodreads, το Kirkus, το School Library Journal και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σικάγου. Επίσης, οι Επαναστατημένες Ζωές σε audiobook κέρδισαν το Odyssey Honor for Excellence, ενώ ήταν και πάλι υποψήφιες για Carnegie Medal. Το 2014, η Jennifer ξεκίνησε μια μεγάλη συνεργασία με την Disney, για να δημιουργήσει την επιτυχημένη Young Adult σειρά Waterfire Saga.

Το τελευταίο της βιβλίο, “Η Γέφυρα των Μυστικών” (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ), είναι μια ωδή στη γυναικεία ανεξαρτησία και στη δύναμη της θέλησης που διαδραματίζεται στην Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα.

Read More

And More