Έχεις φάει στο Stoffa στην Κηφισιά; Αν όχι, κακώς. Χάνεις!

Αν κάτι λατρεύω, είναι η έξοδος για φαγητό. Για φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο. Κρασί, γεύσεις που καλομαθαίνουν τον ουρανίσκο σου, υψηλή ποιότητα και υπέροχο περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις ο εαυτό σου. Δεν σε στριμώχνει το δήθεν του, δεν σε στενεύει το στρες συνύπαρξης με τους γύρω. Το αντίθετο. Νιώθεις ελεύθερη να απολαύσεις. Απλά να απολαύσεις. Αυτή είναι η μαγική συνταγή ενός καλού εστιατορίου και αν συμφωνείς, τότε σίγουρα θα το γνωρίζεις, θα έχεις ήδη πάει ή έστω θα έχεις ακούσει για το εστιατόριο Stoffa στην Κηφισιά.

Stoffa: Ουσιαστικό, θηλυκό. Κυριολεκτικά, παραδοσιακή μαγειρική κουζίνα που καίει ξύλο, φυσικό αέριο, πετρέλαιο ή ηλεκτρικό ρεύμα. Μεταφορικά, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων. Συνδύασε όλα τα παραπάνω και έχεις μια “άλλη” κουζίνα, με χαρακτήρα.

Εκεί, σε έναν ιστορικό χώρο της Κηφισιάς, ο Σπύρος Τσαλαβούτας οραματίστηκε αυτήν την “άλλη” κουζίνα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της…

Μπαίνεις. Μπαίνεις σε ένα εστιατόριο μοντέρνο με industrial ύφος και vintage πινελιές. Pop στοιχεία συνομιλούν στους τοίχους με old school αντικείμενα. Παραδοσιακά έπιπλα διάσπαρτα συνωμοτούν με τα happy χρώματα και το ζεστό φωτισμό. Ζεσταίνει το μέσα σου. Η διάθεσή σου φτιάχνει αυτομάτως και καταλαβαίνεις αμέσως ότι θα περάσεις τέλεια.

Ο ψυχολογία του ουρανίσκου σου έχει ήδη προετοιμαστεί για κάτι εξαιρετικά ευχάριστο και γευστικό. Οι οιωνοί θα αποδειχθούν σωστοί. Στην κουζίνα βρίσκεται ο βραβευμένος chef, Χρήστος Τζιέρας. Και η δημιουργικότητά του εκφράζεται πάνω σε ένα αγαπημένο σταυροδρόμι. Εδώ συνδυάζονται ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία. Το αποτέλεσμα μοιάζει και είναι λαχταριστό. Και το βράδυ σου αποδεικνύεται αξέχαστο.

Να μην ξεχάσω, να σου πω, πριν πας και πριν παραγγείλεις… Ξεχωριστή κατηγορία στο μενού του Stoffa αποτελεί η “Josper”, το όνομα της οποίας οφείλεται στο μοναδικό στο είδος του ξυλόφουρνο που συνδυάζει την ιδιαιτερότητα του παραδοσιακού Ισπανικού φούρνου, με το ψήσιμο στα κάρβουνα, δίνοντας μία εντελώς ξεχωριστή γεύση στο κρέας. Κι εδώ κάπου είναι που ξεκινάνε συνήθως τα επιφωνήματα απόλαυσης από την παρέα. Χορταστική σταβλίσια σπαλομπριζόλα, ξεχωριστή Picanha Angus στη σχάρα, τρυφερή ταλιάτα από κόντρα μόσχου ξηρής ωρίμανσης, κότσι αρνιού γάστρας, αλλά και δημιουργικά ελληνικά πιάτα για να αρχίσετε!

Θα-με-θυ-μη-θείς!

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Κηφισιά είναι μια κούκλα. Μια Κυριακή μεσημέρι. Ένα βράδυ μετά τη δουλειά. Ένα Σάββατο μετά τα ψώνια σου. Αν έχει λιακάδα, να καθίσεις στον καταπράσινο κήπο στην είσοδο. Είναι μαγικός! Κι αν δεν πεινάς, προτίμησε το υπέροχο αυτό περιβάλλον του Stoffa για ένα cocktail με τους φίλους σου, με την κολλητή σου για το απαραίτητο update. Signature cocktails από το μενού ή απρόσμευνες εμπνεύσεις του mixologist που κερδίζει και τις προκλήσεις των πιο απαιτητικών. I dare you, girl!

Και τώρα θα σου πω κι ένα μυστικό!
Υπάρχει και secret πίσω αυλή. Αλλά αυτή ανοίγει τις πόρτες της τις καλοκαιρινές βραδιές, οπότε stay tuned. Βάλτο στο πρόγραμμα, γιατί είναι από τα εστιατόρια που πράγματικά πρέπει να δοκιμάσεις και μετά οι καλοκαιρινές βραδιές θα έρθουν από μόνες τους, γιατί σίγουρα θα πας και θα ξαναπάς. Και θα σε βρει το καλοκαίρι… 😉

Info:
Λειτουργεί καθημερινά, Σαββατοκύριακο ανοικτά και μεσημέρι
Βασ. Αμαλίας 20, Κηφισιά
Τηλ.: 210-8013853

And More