Huawei P30: Θα σε κάνω μια βόλτα στο Παρίσι, όσο θα μιλάμε για το καινούριο κινητό που σκέφτεσαι να αγοράσεις!

Μια φορά κι έναν καιρό, ήθελα να γίνω φωτογράφος μόδας. Οι επιλογές μου τελικά και η αγάπη μου για τις λέξεις με οδήγησαν στη δημοσιογραφία. Και η φωτογραφία, οι εικόνες παρέμειναν ένας πλατωνικός έρωτας. Έρωτας δυνατός, σαν εκείνους που ευδοκιμούν στο Παρίσι.

Πριν μερικά χρόνια, η ζωή μου διασταυρώθηκε με την Huawei και βρέθηκε στα χέρια μου το πρώτο κινητό από τη σειρά P. Η φωτογραφική του μηχανή φέρει την υπογραφή της Leica κι εγώ αποκτώ πρόσβαση σε ένα φλερτ που αργά ή γρήγορα θα με οδηγούσε σε μια μακροχρόνια σχέση. Μια δέσμευση που σε αντίθεση με μερικές άλλες δεν σε απογοητεύει.

Το Huawei P30 είναι γεγονός και με ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι. Την πόλη που πάντα ερωτεύομαι. Μία από τις πιο φωτογενείς πόλεις του κόσμου, όπου κάθε γωνιά του σε προσκαλεί να την αποτυπώσεις. Κάτω από οποιοδήποτε φως. Μέρα ή νύχτα. Με συννεφιά ή ήλιο. Με αέρα να ανεμίζει τα μαλλιά μου σαν μοντέλο #not. Ένιωσα όμως… χαχαχαχα!

Εδώ και μερικές μέρες μπορείς κι εσύ να κρατάς στα χέρια σου αυτό που κράτησα εγώ στο Παρίσι. To Huawei P30 και το Huawei P30 Pro ήρθαν και στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμα να φλερτάρουν με τις δικές σου φωτογραφικές ικανότητες. Οι κανόνες άλλαξαν και ως γνήσιο κορίτσι που ψάχνεται και δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από το καλύτερο, οφείλεις να ακολουθήσεις τις εξελίξεις. Τα πράγματα άλλαξαν. Και τα όρια δεν υπάρχουν πια.

H Huawei τάραξε τα νερά της βιομηχανίας των Smartphones. Τα νερά του Σηκουάνα σε κουλ φάση, μου επιτρέπουν να περπατήσω πλάι τους και να γεμίζω το κινητό μου με άπειρες φωτογραφίες. Κοντινό, μακρινό, λίγο πιο καλλιτεχνικό, λίγο πιο ευκρινές. Περνάω φανταστικά. Πάντα ήθελα μια φωτογραφική μηχανή και τώρα την έχω στα χέρια μου. Κάνω κι ένα τηλεφωνάκι αν θέλω.

Σετάρω το στιλ του με το στιλ μου, κλείνω την πόρτα του δωματίου μου και προλαβαίνω τα κορίτσια. Χαχανίζουμε στο μετρό. Είμαστε στο Παρίσι, οι φωτογραφικές μηχανές (κινητά undercover) είναι έτοιμες, προέκταση του χεριού μας και αλλάζουμε στάσεις. Στο Μουσείου του Λούβρου, στη Μονμάρτη, λίγο Dali για την εικαστική όρεξη, λίγο Cafe de Flore για την άλλη όρεξη, λίγος Πύργος του Άιφελ και πολύ περπάτημα. Να αποτυπώσουμε όσο δυνατόν περισσότερα κοντινά και μακρινά από το ολοκέντητο Παρίσι. Φυσικά και ανοίξαμε και δυο πόρτες από τις πιο διάσημες μπουτίκ των πιο θρυλικών οίκων. Όχι, δεν ψωνίσαμε. Φωτογραφίσαμε όμως…

Οι νέες συσκευές P30 και P30 Pro με το απαράμιλλο στιλ και τις επιδόσεις τους, ειδικά στη φωτογραφία, είναι πλέον διαθέσιμες στα καταστήματα κι έτοιμα να αποστομώσουν τις απαιτήσεις και την αυστηρότητά σου.

Με τεχνολογία αιχμής και το σκορ – ρεκόρ 112 στην κατάταξη DxOMark για το Huawei P30 Pro, η σειρά P30 ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας και μας δίνει ικανότητες επαγγελματία φωτογράφου με την αξεπέραστη κάμερα για smartphone που διαθέτει. Στην καρδιά της σειράς χτυπά ο Kirin 980, ο επεξεργαστής των 7nm με τη διπλή Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας (Dual-NPU AI) με Τεχνητή Νοημοσύνη, έτοιμος να απογειώσει την απόδοση των συσκευών.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς. Είμαι κορίτσι. Δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει τεχνικά στα κατάβαθα της συσκευής μου. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι οι φωτογραφίες μου έχουν αλλάξει πίστα, το επίπεδο έχει ανέβει και η παρουσία του Δημήτρη Σκουλού, του υπέρεπιτυχημένου φωτογράφου μόδας, μαζί μας στο Παρίσι, το αποδεικνύει.

Δίνοντας βάρος στην έρευνα και την εξέλιξη, η Huawei δημιούργησε τον αισθητήρα της κύριας κάμερας των 40MP, Huawei SuperSpectrum μεγέθους 1/1.7 ιντσών που προσλαμβάνει 40% περισσότερο φως. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχει καμία σημασία αν φωτογραφίζεις ή βιντεοσκοπείς σε μέρα ή νύχτα, γιατί το αποτέλεσμα που θα έχεις είναι πάντα φωτεινό και απίστευτα καθαρό σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μασάει το κινητό σου λέω. Νιώθεις απολύτως ελεύθερη. Δεν αποφασίζει το κινητό σου τί και πότε θα φωτογραφίσεις, αλλά εσύ. Δεν μασάει από νύχτες και από σκοτεινιές. Εσύ το μακιγιάζ σου να έχεις επιμεληθεί και τα outfit σου γιατί η νύχτα σε περιμένει για τις φωτογραφίες που θα συλλέξουν τις περισσότερες καρδούλες στο instagram. Γιατί στα χέρια σου κρατάς έναν επαγγελματία φωτογράφο. Για αυτό! Είπα, διασχίζοντας μια νύχτα τη γέφυρα που με οδηγούσε στο ξενοδοχείο. Τέσσερα κορίτσια που γελάνε. Και ζουμάρουν σε όσες λεπτομέρειες θέλουν. Από εδώ και πέρα δεν θα φωτογραφίζουμε μόνο την “μεγάλη εικόνα” αλλά και τις μικρότερες που τη συνθέτουν. Δεν θα κοιτάμε μόνο το δάσος, αλλά και το δάχτυλο. Και τη συγκεκριμένη πευκοβελόνα, τόσο ψηλά, τόσο μακριά. Τι σου λέω τώρα, ε;

Δεν σου έχει τύχει, να μένεις στο Παρίσι, και ο Πύργος του Αϊφελ να είναι τόσο μακριά που εκνευρίζει το πλάνο σου; Δεν σου έχει τύχει να φωτογραφίζεις μια συναυλία και η Lady Gaga να φαίνεται μίλια μακριά και γεμάτη κόκκους που ίσα υποψιάζεσαι ότι είναι η ίδια η Γκάγκα; Τέλος αυτά. Η τετραπλή κάμερα Leica του Huawei P30 Pro, περιλαμβάνει τον κύριο φακό 40MP, τον φακό 8MP Huawei SuperZoom που φέρνει τα αντικείμενα κοντά σου έως και 5 φορές οπτικά, 10 φορές υβριδικά και 50 φορές ψηφιακά. Και για να σταματήσω να μιλάω “κινέζικα” θα σου πω πως ότι θέλεις να φωτογραφίσεις εκεί στο βάθος, στο φωτογραφίζει με τέτοια ευκρίνεια και λεπτομέρεια που εντυπωσιάζεσαι.

Κάνουμε το πείραμα και ζουμάρουμε. Ζουμάρουμε. Ζουμάρουμε. Μας πιάνει νευρικό γέλιο. Είναι σατανικό. Ζουμάρουμε. Εστιάζουμε στο κορίτσι που είναι τόσο μακριά μας, και τόσο κοντά μας. Δεν διανοείται καν ότι βλέπουμε τι τρώει, τι πίνει, με ποιον κάθεται. Ζουμάρουμε κι άλλο. Σκανδαλώδες. Μπορείς να νετάρεις και να φωτογραφήσεις την κορυφή του Πύργου με λεπτομέρειες, ενώ είσαι από κάτω. Μπορείς να διακρίνεις λεπτομέρειες που τα εγκεφαλικά σου κύτταρα αρχίζουν και χαμογελούν δαιμόνια. Το υπερκινητό μου κάνει θαύματα. Χαμογέλασε. Έχεις 4 κάμερες πάνω σου!

Υπερευγυρώνιος φακός των 20MP και νέος φακός Huawei ToF (Time of Flight) για το βάθος πεδίου. Και οι 3 κάμερες του Huawei P30 ξαναγράφουν τους κανόνες της φωτογραφίας και η εμπρόσθια κάμερα, αποτυπώνουν ακριβώς τους κανόνες της δικής σου ομορφιάς. Οι συσκευές στην εμπρός όψη διαθέτουν κάμερα 32MP και οι selfies σου αποστομώνουν τα δεδομένα των social media. Γιατί μπορείς κουκλίτσα μου. Και γιατί κάνεις τις σωστές επιλογές.

Το κινητό που κρατάω στα χέρια μου μπορεί να φωτογραφίσει τη μέρα, τη νύχτα, το κοντά, το μακριά. Το κινητό που κρατάω στα χέρια μου με ταξίδεψε στην Πόλη του Φωτός για να αποτυπώσω όσο φως θέλω. Για να γεμίσω τη μνήμη του θύμισες. Και κάτι ακόμα. Το απόλυτο. Το φεγγάρι!!!

Έχεις προσπαθήσει να φωτογραφήσεις το φεγγάρι; Τελικά δεν μπορείς. Βγαίνει μικρό, βγαίνει θολό, βγαίνει μακρινό, βγαίνει σκοτεινό, βγαίνει λάθος. Και η Πανσέληνος που βλέπεις καταποντίζεται στην εικόνα. Όχι, πια. Κάνε ζουμ και θα δεις.

Τι άλλο να ζητήσω. Είμαι στο Παρίσι. Έχω τις φίλες μου. Και κρατάω στο χέρι έναν έρωτα που μου φέρνει σε απόσταση αναπνοής το φεγγάρι. Τι πιο ρομαντικό; Ο Σηκουάνας σιγοντάρει, οι αψίδες ποζάρουν. Έχω ξεπεράσει τα 12.000 βήματα. Το κινητό μου μετράει. Φορτίζει κι άλλα κινητά αν θέλει. Φορτίζει κι άλλες συσκευές αν θέλεις. Κι αν πιστεύεις ότι σε τρολάρω τότε μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι εστί Huawei. Και το έξυπνο ρολόι μου μιλάει. Καταγράφει, τσεκάρει, έχει άποψη κι εγώ διευκολύνομαι κι ενημερώνομαι από παντού. Πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώω, τι διαστάσεις έχει αυτή η τσάντα που λιγουρεύομαι;

Breathing Crystal, Aurora ή Μαύρο; Ποιο χρώμα θα διαλέξεις να σετάρεις τα outfits σου. Θα επιλέξεις την ασφάλεια του μαύρου ή θα προσθέσεις μια ιριδίζουσα πινελιά στις εμφανίσεις σου τώρα που καλοκαιριάζει. Το κινητό είναι η προέκταση του προσωπικού μας στιλ πια, οπότε δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη του.

Μέχρι λοιπόν να αποφασίσεις για την τύχη των φωτογραφιών σου, εγώ θα αναπολήσω εκείνα τα 18.000 χιλιάδες βήματα. Θα ταξιδέψω ξανά στην τέχνη των εικόνων, στη φωτογραφική μηχανή του κινητού μου που δεν προδίδει όσα και ό,τι βλέπω (μερικές φορές και ό,τι δεν βλέπω). Θα διορθώσω το κραγιόν μου, θα βγάλω μια selfie, θα “ρετουσάρω” αναλόγως με τις ικανότητες που διαθέτει το κινητό μου, θα σβήσω δυο ρυτίδες, και θα φορτίσω στο 100% το πολύ σε 20 λεπτάκια.

ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ
1. Επιφώνημα θαυμασμού! Η αίθουσα όπου γίνεται η παρουσίαση του Huawei P30 ενθουσιάστηκε σύσσωμη. “We give you the moon!” Και κάπως έτσι νιώθεις ότι απόκτησες κάτι που δεν είχες ποτέ. Το φεγγάρι. Με τα μάτια, τη μύτη και το χαμόγελό του, πιο κοντά σου από ποτέ.

2. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Μπορεί τα scrambled eggs να είναι πανάκριβα στο Παρίσι, η γεύση τους όμως είναι αυτή που πρέπει να είναι. Φωτογενή δεν τα λες, αλλά ο ουρανίσκος σου χειροκροτεί για ώρα.

3. Η μπαταρία του κινητού μου διαρκεί για πάντα. Αξία ανεκτίμητη. Δεν με προδίδει ποτέ, ποτέ, ποτέ.

4. Φορτίζει στην κυριολεξία σε χρόνο dt. Ένα από τα καλύτερα που έχουν συμβεί στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια.

5. Και στο Παρίσι, όταν μπαίνεις στο Μετρό, να έχεις το νου σου στην τσάντα σου και στα προσωπικά σου αντικείμενα.

6. Το Παρίσι είναι υπέροχο. Ακόμα πιο υπέροχο αν σεργιανίζεις με τρεις φίλες σου.

7. Δεν ψώνισα τίποτα 🙁

8. Έχω όμως καινούριο κινητό. Το απόλυτο. Που μου χαρίζει το φεγγάρι, το αγόρι που στέκεται ένα χιλιόμετρο μακριά και το φως τη νύχτα 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

And More