Η επιστροφή του μεγάλου…. Στρατηγού!

Ήμουν παιδάκι ακόμα όταν ένα θεόρατο, πορτοκαλί αυτοκίνητο κυριολεκτικά ξεπήδησε μια μέρα από την οθόνη, κάνοντας επικίνδυνα ακροβατικά σε σκονισμένους, χωμάτινους δρόμους, σε κάποια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ.

Οι “Dukes of Hazzard” μόλις είχαν κατακτήσει και το ελληνικό κοινό, που παρακολουθούσε τον ξανθό Bo και τον μελαχρινό Luke, δύο ριψοκίνδυνους επαρχιώτες, να οδηγούν ένα θρυλικό Dodge Charger του ’69, σε πορτοκαλί χρώμα, με την ονομασία “General Lee”.

Μόνιμα κυνηγημένοι από τον “κακό”, ολοστρόγγυλο και πάντα ντυμένο στα λευκά διοικητή της κομητείας Boss και το “τσιράκι” του, τον χαζούλη σερίφη Rosco, οι δύο οδηγοί μάς χάρισαν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές θεαματικής οδήγησης, για να καταλήγουν πάντα στην ασφάλεια του θείου Jesse αλλά και τις φροντίδες της πανέμορφης Daisy!

Η σειρά ήταν η αφορμή να γίνει θρυλικό το χαρακτηριστικό πια πορτοκαλί αμάξι, ο General Lee, με την ιδιόρυθμη κόρνα, εμπνευσμένη από το τραγούδι Dixie. Μαζί με τον Kitt, το άλλο πασίγνωστο αμάξι της μικρής οθόνης, ο Στρατηγός Λι αποτελεί τη ναυαρχίδα των ιστορικών αμαξιών που αγαπήσαμε στην τηλεόραση.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Μικρά μαθήματα τηλεοπτικής αλλά και αυτοκινητιστικής ιστορίας θα μου πεις. Πώς θα σου φαινόταν όμως να γνωρίσεις από κοντά ένα τέτοιο… Στρατηγό;

Και όμως, ένα θρυλικό Dodge Charger του ’69, με τη χαρακτηριστική κόρνα και τα χρώματα όπως ακριβώς στην τηλεοπτική του εκδοχή, έκανε προ ημερών την εμφάνισή του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και η βραδιά πήρε φωτιά!

Αν αγαπάς τα παλιά καλά αμάξια, αλλά ακόμα κι αν δεν τα αγαπάς και σου άρεσαν οι Dukes, τότε θα με καταλάβεις.
Το να δεις και να ακούσεις από κοντά ένα τέτοιο αμάξι συμβαίνει κυριολεκτικά μια φορά το χρόνο και η θεαματική επιστροφή του “Έλληνα” General Lee εξελίχθηκε σε μια σούπερ βραδιά, με ορίτζιναλ αμερικάνικα μπέργκερ, υπέροχα live blues, άφθονα Dr Pepper, κάτω από τα φώτα neon του μαγαζιού… Σα να λέμε έκανα μια βόλτα στην Αμερική της δεκαετίας του 60 και γύρισα!


Ο Στρατηγός μάς περίμενε από νωρίς αραγμένος πάνω στο πεζοδρόμιο. Ο Γιώργος, ο νεαρός και περήφανος ιδιοκτήτης αυτού του ιστορικού αμαξιού μάς είχε ενημερώσει εδώ και μήνες μέσω Facebook ότι το αμάξι με τις ιστορικές πινακίδες θα κάνει μία… live εμφάνιση τάδε μέρα τάδε ώρα, όπως λέμε! Και έτσι και έγινε! Κινήσαμε γη και ουρανό για να μη χάσουμε αυτό το ραντεβού!


Και ποιον θα άφηνε ασυγκίνητο ένα αμάξι με τέτοια όψη, τέτοιο μέγεθος και κυρίως τέτοια ιστορία;;;


Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν μόνο με τη γνωριμία του Στρατηγού. Ο χώρος ήταν κυριολεκτικά βγαλμένος από κάποιον επαρχιακό αμερικάνικο αυτοκινητόδρομο! Παντού επιγραφές neon, 45αρια δισκάκια, ένα εντυπωσιακό juke box, μαλακοί, αφράτοι καναπέδες με κόκκινο και άσπρο δέρμα που βουλιάζεις μέσα τους και θα σε βάλουν στο κλίμα ότι είσαι μέσα σε ένα παλιό αμερικάνικο αυτοκίνητο που χοροπηδάει ηδονικά και…..


… ένα τεράστιο παλιό Chevrolet στη μέση του μαγαζιού που στο πίσω μέρος του έκρυβε ένα… τραπέζι!


Η άλλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η μπάντα! Εκπληκτικές κιθάρες και μια φυσαρμόνικα που μάς ταξίδεψε στην καρδιά των blues και στο ρόλο του τραγουδιστή ο μοναδικός Νίκος Τσιαμτσίκας, που μέχρι τώρα τον είχαμε συνηθίσει ως δημοσιογράφο!


Όσο για το φαγητό; Δες με τα μάτια σου! Δίπατα και τρίπατα αμερικάνικα μπέργκερ με άφθονο λιωμένο τυρί και ζουμερό μπιφτέκι και φυσικά Dr Pepper, την χαρακτηριστική αμερικάνικη cherry cola.

Και για το τέλος σού άφησα κάτι ακόμη θρυλικό: τη φωνή του μοναδικού Johnny Cash να “υμνεί” το Στρατηγό… Αυτό φτάνει για να σού φτιάξει τη μέρα…

P.S. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον Έλληνα General Lee κάντον follow στο Facebook!

And More