Μαθήματα kick boxing για αρχάριους!

Το καλοκαίρι έφτασε και σίγουρα σκέφτεσαι πως έπρεπε να είχες κάνει λίγη παραπάνω γυμναστική ή όταν γυρίσεις από τις διακοπές να ξεκινήσεις ένα άθλημα… Ό,τι ακριβώς έκανα και εγώ τον περασμένο χρόνο. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν ήθελα να γραφτώ πάλι σε ένα γυμναστήριο που θα πάω ελάχιστες φορές και δεν θα το διασκεδάσω καθόλου. Αν και εσύ λοιπόν, βαριέσαι τα γυμναστήρια και το χωρίς λόγο τρέξιμο σε ένα διάδρομο, σου έχω τη λύση. Ξεκίνα τώρα μαθήματα kick boxing!

/

Η ιστορία μου ξεκινά από το περασμένο φθινόπωρο, όταν το αδελφάκι ήρθε να μου πει πως σκέφτεται να κάνει μαθήματα πυγμαχίας. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ήμουν επιφυλακτική. «Τι δουλειά έχω εγώ εκεί;», σκέφτηκα. Αλλά, ένα «let’s have a try», ήρθε να μου βάλει φιτιλιές και να βρεθώ έτσι τυχαία στην ομάδα των Fighters του Κώστα Αθανασόπουλου στο Μενίδι.

/

Εκεί μας υποδέχτηκαν οι προπονητές μας: ο Pouyan Tafti δάσκαλος με υπομονή και όραμα και ο Prince of Persian και Πρωταθλητής Kick Boxing Pezhman Tafti. Ο καθένας με τη δική του τεχνική και το δικό του πρόγραμμα για να μην βαριόμαστε λεπτό στη βραδινή προπόνηση που επιλέξαμε.
Τι κι αν στην αρχή νόμιζα ότι δεν θα έχει ενδιαφέρον από την πρώτη μέρα ένιωσα να γυμνάζομαι από την κορφή ως τα νύχια και η μια ώρα να μην μου φθάνει.

/

Το καθημερινό ραντεβού στις 9:30 το βράδυ έγινε θεσμός από τον περασμένο Οκτώβρη, εκτός από τις μέρες που η δουλειά με βγάζει εκτός προγραμματισμού. Εκεί κάθε φορά μαθαίνω και κάτι καινούριο και κάθε φορά ενθουσιάζομαι όλο και περισσότερο. Εξάλλου, τι καλύτερο από το να γυμνάζεσαι και να μαθαίνεις ταυτόχρονα και μια πολεμική τέχνη, αλλά και τα μυστικά της αυτοάμυνας (αχρείαστη να είναι);

/

Έτσι πολύ γρήγορα μάθαμε τα βασικά και παραπάνω από αυτά για το άθλημα, είδαμε από κοντά αγώνες και πήραμε και τις πρώτες ζώνες μας (κίτρινη και πορτοκαλί 1, παρακαλώ!!!). Και φυσικά συνεχίζουμε δυναμικά!

/

Όσον αφορά στο kick boxing; Αυτό μου έμαθε τέσσερα πράγματα:
1. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο
2. Εσύ θέτεις τα όριά σου
3. Κάθε φορά που προσπαθείς γίνεσαι λίγο καλύτερος από την προηγούμενη
4. Αν δεν έχεις ψηλά τα χέρια (σε σωστή θέση) σίγουρα θα φας ντιρέκτ στο πρόσωπο
Αν ψάχνεις και εσύ μια εναλλακτική γυμναστική, δοκίμασε μαθήματα kick boxing και πού ξέρεις, ίσως συναντηθούμε και στο ρινγκ…

/

Και μην ξεχνάς κίνηση, σωστή γκαρντ και fight
Υ. Γ. Ψάξε στο youtube το τραγούδι Can’t Hold Us των Macklemore & Ryan Lewis… Θα σε βάλει σίγουρα στο mood του αθλήματος

And More