Now We Move! Γιατί τα πάρκα της Αθήνας δεν είναι μόνο για pic nic

Tην Κυριακή που μας πέρασε πήρα το Τραμ και με τον καλοκαιρινό καιρό αποφάσισα να τραβήξω για τη θάλασσα… καλά που δεν είχα μαγιό μαζί γιατί δεν θα κρατιόμουν να μην βουτήξω και “σούρνωνται” και ιώσεις! Να μη σου τα πολυλογώ σταμάτησα στο πάρκο Φλοίσβου, πήρα τον καφέ μου και συνάντησα έναν καλό φίλο και συνεργάτη εδώ στο TLIFE, τον Επαμεινώνδα Κώνστα.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν Πανευρωπαϊκή εβδομάδα κίνησης και ο Επαμεινώνδας είχε αναλάβει χρέη “πρέσβη” στην Αθήνα. Το “κίνημα” είναι απλό, αλλά πολύ σημαντικό. Πώς θα καταφέρουν οι υπεύθυνοι να κάνουν περισσότερους ανθρώπους να βάλουν την κίνηση-γυμναστική στη ζωή τους.

Now We Move
Το Now We Move είναι μια πρωτοβουλία της Ευρώπης με σκοπό να παρακινήσει τους ανθρώπους να γυμναστούν, να βρουν τρόπους να ξεκολλήσουν από την πολυθρόνα τους και να απολαύσουν τις ευεργετικές συνέπειες της γυμναστικής. “Μπλα, μπλα, μπλα…” ίσως σκεφτείς, όμως χθες μόλις έγραφα στο Fitness για τα προβλήματα που μπορείς να αποκτήσεις αν δεν κάνεις γυμναστική και συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι. Όχι μόνο για το σώμα ή το σεξ απίλ μας, αλλά και για τη διάθεση, την υγεία και την ομορφιά μας. [Δες το άρθρο που σου λέω εδώ]

Αφιέρωσε λοιπόν ο Επαμεινώνδας όλο το πρωινό της Κυριακής για να δείξει σε όσους περαστικούς και μη θέλησαν (κάποιοι είχαν προλάβει να δουν την ανακοίνωση από τη σελίδα του στο facebook), ασκήσεις για όλο το σώμα. Αφιλοκερδώς… χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Μέσα σε λίγη ώρα μαζεύτηκε μια ομάδα κοριτσιών (μα που πήγαν όλοι οι άντρες;), έτοιμων να ιδρώσουν για τη… φανέλα.

Δεν θέλει και πολύ κόπο εδώ που τα λέμε. Καλή διάθεση και όρεξη να ξεκουβαλήσεις. Αυτό είναι που έχει σημασία… να την πω την αμαρτία μου. Επειδή δεν ήμουν ενημερωμένος για το event πριν φτάσω στο σημείο και φορούσα τζιν, το μόνο που κατάφερα ήταν να το απαθανατίσω για να σας το δείξω. Αλλά με έβαλε σε σκέψεις. Να βρω τρόπο να γυμνάζομαι περισσότερο από το “σχεδόν καθόλου” του σήμερα!


Ο έτερος personal trainer του event, Παναγιώτης Τσάπρας ήταν λίγο… απαιτητικός κατά γενική ομολογία. Όμως το αποτέλεσμα θα φανεί μετά τη γυμναστική.

/
Η ομαδική γυμναστική άλλωστε είναι και ένας τρόπος να μην βαριέσαι…

/
Η εξάσκηση δεν χρειάζεται να είναι βαρετή… μοιάζει με χορό, με πολεμικές τέχνες, με παιχνίδι.

To βίντεο αυτό το ανέβασα γιατί μου φάνηκε τόσο διασκεδαστικό, αλλά όπως μου εξήγησαν οι κοπέλες ήταν παράλληλα και αποτελεσματικό. Κάτι σαν… μακριά γαϊδούρα, αλλά για γυμναστική!

And More