Που να πας… αν αγαπάς την αφαίρεση!

Η αισθητική είναι για μένα το παν! Και για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω αισθητική δεν εννοώ μόνο την εμφάνιση. Πιστεύω ότι ορίζει τα πάντα. Τη συμπεριφορά μας, την ηθική μας, τις αρχές μας, τη στάση ζωής μας και τελικά και την εικόνα.

Η δική μου αισθητική λοιπόν είναι οπαδός του μινιμαλισμού. Προτιμώ την αφαίρεση από την πρόσθεση. Ήταν λογικό λοιπόν η πρόσκληση για ένα βράδυ στο Oozora να γίνει αποδεκτή γιατί σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έφτασε στα χέρια μου…

“Oozora σημαίνει “Μεγάλος Ουρανός”. Ένα γαστρονομικό στερέωμα με άρωμα Ειρηνικού που μέσα του φιλοξενεί την αφαίρεση και τη μεθοδικότητα της Ιαπωνίας συνδυασμένη με το ταμπεραμέντο και την ένταση της Νότιας Αμερικής και της οροσειράς των Άνδεων. Το Oozora είναι ένα ταξίδι-παιχνίδι ανακαλύψεων για τους εξερευνητές των γεύσεων…”

Αφαίρεση… Ιαπωνία… Ταξίδι… Παιχνίδι… Λέξεις-κλειδιά για τον ψυχισμό μου. Πήρα τον κολλητό μου, ντύθηκα minimal black, δεν έβαλα τα ψηλότερά μου τακούνια για να νιώσω πιο άνετα και πάρκαρα στην Κηφισιά. Ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό βράδυ καθημερινής μετά το γραφείο.

Από την είσοδο ακόμα καθώς πλησίαζα κατάλαβα ότι δεν θα το μετανιώσω. Η αισθητική του χώρου που την καταλαβαίνεις ακόμα και από τη γραμματοσειρά στην είσοδο συμφωνούσε απόλυτα με το γούστο ενός ανθρώπου που δεν μπορεί τη φασαρία στο design, αλλά την αρμονία.

Παράλληλες γραμμές από ξύλο δημιουργούν σχέδια και σχήματα που παραπέμπουν σε ιαπωνικό βραχόκηπο. Minimal -αγαπημένη- αισθητική, σκούρες αποχρώσεις, απαλός φωτισμός και μουσική που ισορροπεί αριστοτεχνικά μεταξύ lounge και funky. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή κανείς μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Ο οργανισμός μου κατέβασε αμέσως ταχύτητα, άρχισα να ηρεμώ και να χαλαρώνω επιλέγοντας cocktail στο υπέροχο design του μπαρ. Ο mixologist Γιάννης Σαμαράς δημιουργεί πόσιμα έργα τέχνης, μοναδικά signature cocktails επιτρέποντάς σου να εγκλιματιστείς με τον καλύτερο τρόπο. Θα μπορούσα να έρθω και μόνο για ένα ποτό… Γιατί όχι;

Θα σου πω γιατί όχι! Γιατί αν έχεις δοκιμάσει έστω και μία φορά τον γευστικό παράδεισο του Oozora αποκλείεται να αρκεστείς σε ένα και μόνο -εξαιρετικό ομολογουμένως- cocktail.

Welcome to the world of Nikkei… Με άλλα λόγια fusion art de la table με βάση το sashimi αλλά και το συνδυασμό της Ιαπωνικής με την Περουβιανή κουζίνα. “O chef Δημήτρης Κατριβέσης συστήνει στο Αθηναϊκό κοινό τη νέα γαστρονομική μόδα που ήδη κατακτά τις μητροπόλεις της Ευρώπης” κι εγώ σου συστήνω να προετοιμαστείς για μια πραγματική γευστική εμπειρία.

Δεν είμαι γευσιγνώστης. Δεν διαθέτω επαγγελματική εμπειρία στις γεύσεις, είμαι όμως -ναι, το παραδέχομαι- ένας δύσκολος άνθρωπος. Η τελειομανία και η αυστηρότητά μου με καθιστά αντιπαθητική πολλές φορές και γκρινιάρα. Άλλες πάλι γίνομαι γλυκούλα και πολύ συμπαθητική. Αν περνάω καλά…

Κάπως έτσι ήμουν εκείνο το βράδυ. Γλυκούλα και συμπαθητική. Πολύ επικοινωνιακή. Χαμογελαστή. Ο ουρανίσκος μου αντιμετωπίστηκε με τέτοιο σεβασμό που μόνο θετικές δηλώσεις έκανα. Το ίδιο κι ο κολλητός μου.

Απολαύσαμε το κρασί μας, ταξιδέψαμε στις γεύσεις, εντυπωσιαστήκαμε με τα πιάτα, τα κατάφερα με τα ξυλάκια, κάναμε instagram, ανεβάσαμε στο facebook και το προτείναμε σε όλους μας τους φίλους. Είπα να το κάνω και σε σας…

And More