Θέλω και μπορώ! Υιοθέτησε και εσύ ένα αδέσποτο…

Θέλεις να πάρεις και εσύ ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι και βρίσκεσαι στην αναζήτηση; Ρωτάς φίλους και γνωστούς πόσο δύσκολο είναι να ζήσεις στο σπίτι φροντίζοντας ένα μικρό κατοικίδιο, αν θα το δεχτεί αμέσως η οικογένειά σου και το κυριότερο αν θα είναι ράτσας ή αδέσποτο;
Πρέπει να μάθεις λοιπόν ότι αυτά είναι τα κλασικά ερωτήματα, όλων όσων πρόκειται να αποκτήσουν το πρώτο τους κατοικίδιο…

Μην αγχώνεσαι, λοιπόν, αλλά σκέψου καλά πριν πάρεις την τελική σου απόφαση. Σίγουρα σου αρέσει όταν ακούς τους άλλους να μιλούν για το σκυλάκι ή το γατάκι τους, να δείχνουν τις φωτογραφίες που έχουν στο κινητό ή μοιράζονται με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωση (Facebook, twitter, Instagram κλπ), να βλέπεις αυτά τα δυο ματάκια που σε κοιτούν και περιμένουν την ώρα του παιχνιδιού… Πρέπει να θυμάσαι όμως πως ένα ζωάκι δεν είναι παιχνίδι,αλλά ένα πλασματάκι που θέλει τη φροντίδα σου.
Τώρα το θέμα ένταξης και γνωριμίας του τετράποδου φίλου σου στην οικογένεια έχει ως εξής:

1) Αν μένεις με τους γονείς σου, η επιλογή ενός μικρόσωμου σκύλου ή μιας γλυκιάς γατούλας μπορεί να τους κάνει να αντιδράσουν στην αρχή, αλλά γρήγορα θα λατρέψουν το νέο μέλος της οικογένειας, εφόσον δείξεις και εσύ πως είσαι διατεθειμένη να αναλάβεις εξολοκλήρου τη φροντίδα του.

2) Αν μένεις με τον σύντροφό σου, ο νέος φίλος σας θα σας φέρει πιο κοντά με την κοινή ανάληψη ευθυνών.

3) Αν έχεις παιδιά στο σπίτι, ένα σκυλάκι είναι σίγουρα το καλύτερο μέσο κοινωνικοποίησης τους, και ένας τρόπος να τα κάνεις πιο υπεύθυνα.

Και ας προχωρήσουμε στο επίμαχο θέμα… Ράτσας ή αδέσποτο;
Μπορεί τα σκυλάκια και τα γατάκια ράτσας να φιγουράρουν πολλές φορές για κάποιους ως η πρώτη επιλογή και να είναι λίγο πιο τυχερά, από τα άλλα που βρέθηκαν στο δρόμο και τριγυρνούν εδώ και εκεί, αλλά μην σε ξεγελά η πολυτελής βιτρίνα του μεγάλου Pet Shop που τα φιλοξενεί (σε αυτά τα μαγαζιά άλλωστε, είναι που τις περισσότερες φορές συναντάμε άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων-εκθεμάτων, αλλά αυτό είναι θέμα που θα συζητήσουμε άλλη φορά).
Το ερώτημα, όμως είναι γιατί να διαλέξεις ένα αδέσποτο;

Γιατί είναι πιο ταλαιπωρημένο και δίνοντας του σπίτι κάνεις ένα καλό!
Γιατί σε έχει ανάγκη!
Γιατί χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία!
Γιατί είναι πιο χαδιάρικο!
Γιατί υπάρχουν πολλοί σύλλογοι και οργανώσεις που θα φροντίσουν, ώστε το κατοικίδιο που έρχεται σπίτι σου να είναι εμβολιασμένο και απόλυτα υγιές!
Γιατί ένα σκυλάκι που το ευεργετείς θα είναι για πάντα πιστό σε εσένα!
Γιατί ένα αδέσποτο, δεν είναι λιγότερο έξυπνο, από ένα κατοικίδιο ράτσας!
Γιατί θέλεις και… μπορείς να βοηθήσεις!

Read More

And More