1000% κέρδος από μίζες στα δημόσια νοσοκομεία!

1000% κέρδος από μίζες στα δημόσια νοσοκομεία! | tlife.gr

Σύμφωνα με την εφημερίδα το »ΒΗΜΑ» το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με εισαγγελείς έκναε μία έρευνα σχετικά με τις δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων. Τι ανακάλυψε; Έως και 1000% κέρδος έχουν οι προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων.

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς οι δαπάνες για την υγεία μέσα σε πέντε χρόνια διπλασιάστηκαν από 1.500.000.000€ σε 3.000.000.000€. Από παντού οι πάντες φαίνεται να βγάζουν κέρδος όχι μόνο από εξελιγμένα μηχανήματα -στεντ, απινιδωτές, τεχνητά μέλη αλλά και από το οινόπνευμα και τις γάζες.

Στο εξωτερικό διάφορα μηχανήματα και υλικά κοστίζουν χιλιάδες ευρώ λιγότερα από ότι τα κοστολογούν στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας κι επίσης ο τιμές διαφέρουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Ακόμη και στις επεμβάσεις χρησιμοποιούνται παραπάνω εμφυτεύματα και υλικά από το αναγκαίο. Νοσοκομεία παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά μόνο και μόνο και μόνο επειδή με αυτόν τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι 150.000 άνθρωποι που έχουν πεθάνει θεωρουνται ακόμη ασφαλισμένοι με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να γράφονται φάρμακα και νοσηλείες στο όνομά τους. Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρει ότι έρχονται διώξεις για όσους έχουν βάλει την υπογραφή τους σε τέτοιες συμβάσεις προμηθειών, γνωρίζοντας ότι ζημιώνουν το σύστημα Υγείας.

READ more