13% ΦΠΑ και στον καφέ – Φορολογικές δηλώσεις για τους 18αρηδες

Τέλος παραμονής σκαφών εως 400 ευρώ για κάθε μέτρο.Καταργούνται οι δύο πρώτοι φόροι υπέρ τρίτων. Τέλος επιτηδεύματος 600 ευρώ και στα υποκαταστήματα των επιχειρήσεων. Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%. Αναγνωρίζονται οι αποδείξεις στους φορολογούμενους με εκπρόθεσμη υποβολή έως 15/9.

Φθηνότερα θα γίνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων στα σκάφη αναψυχής. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία από το Δεκέμβριο το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, με το οποίο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και έπειτα από σχετικό αίτημα.

Παράλληλα, επεκτείνεται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% και στον καφέ, τα σοκολατούχα ροφήματα και τα αφεψήματα ανεξάρτητα από το εάν η κατανάλωση γίνεται επί τόπου ή όχι, σύμφωνα με άρθρο στην τροπολογία.

Επίσης, καταργούνται οι δύο πρώτοι φόροι υπέρ τρίτων και συγκεκριμένα η εισφορά 0,5% επί της αξίας των εισαγόμενων προϊόντων που κατέληγε στα ταμεία των ΑΕΙ και τέλος η εισφορά τραπεζών στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα σε ποσοστό 1,5 τοις χιλίοις.

Όσον αφορά το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, η συγκρότηση του οποίου προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία, γίνονται τροποποιήσεις με βάση παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές θα διαβιβάζουν μέσω κλειστού κυκλώματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αίτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου στα τραπεζικά ιδρύματα και θα λαμβάνουν επίσης μέσω του ίδιου κλειστού κυκλώματος τις απαντήσεις των τραπεζών.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More