13ος μισθός: όνειρο ήτανε και πάει!

13ος μισθός: όνειρο ήτανε και πάει! | tlife.gr

Από στιγμή σε στιγμή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζεται να μας ανακοινώσει τη …λυπητερή!

Κι ενώ η κυβέρνηση πονοκεφαλιάζει αν θα πρέπει τελικά να μας πει τα άσχημα μαντάτα τώρα ή μετά την Πρωτομαγιά, όλοι σκεφτόμαστε πόσο όλη αυτή η ιστορία θα αλλάξει τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας και πόσο τελικά θα αδειάσει το πορτοφόλι μας!

Οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας πάντως ήταν σαφείς. «Αν δεν βάλετε τα δύο πόδια σας σε ένα παπούτσι» δεν έχει χρήματα. Άρα άρχισε να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά ότι από δω και πέρα τα Χριστούγεννα δεν θα πάρεις δώρο! Ούτε το Πάσχα, ούτε βέβαια επίδομα αδείας. Άρα μάλλον πρέπει να εξετάσεις καλύτερα την πρόταση που σου έκανε η φίλη σου να σε φιλοξενήσει στο εξοχικό της στην Εύβοια!

Μπορεί να μη σου λένε τίποτα τώρα, τα περιβόητα spreads και τι είπε για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, αλλά σίγουρα θα το καταλάβεις όταν κάθε μήνα θα μπαίνουν λιγότερα λεφτά στο σπίτι, όταν θα σου πει ο διευθυντής σου ότι πρέπει να δουλεύεις τρεις μόνο μέρες την εβδομάδα και όταν δεν θα μπορείς να αγοράσεις αυτό το πολυπόθητο ζευγάρι γόβες, αφού ο ΦΠΑ θα έχει φτάσει το 24%.

Κι αν σου φαίνονται όλα μαύρα, υπομονή και αισιοδοξία! Έλληνες είμαστε. Αργά ή γρήγορα θα βρούμε την άκρη…

READ more