15.000 σπίτια στο σφυρί – Ποιοι θα αποφύγουν τον πλειστηριασμό

15.000 σπίτια στο σφυρί – Ποιοι θα αποφύγουν τον πλειστηριασμό | tlife.gr

Ήδη έχουν εντοπιστεί από τις τράπεζες και το υπουργείο οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους αλλά προτιμούν να αφήνουν απλήρωτες δόσεις εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Οι απανωτές ανανεώσεις της απαγόρευσης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς μπαταχτσίδες να βάλουν … φέσι στις τράπεζες.
Τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ήδη μέσω των τραπεζών έχουν εντοπίσει περίπου 15.000 άτομα με περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και καταθέσεις που δείχνουν ότι έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής και έτσι είναι πλέον θέμα χρόνου, πολλοί λένε ως τα τέλη του επόμενου μήνα, μέχρι την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για ειδικές περιπτώσεις ακόμη και εάν πρόκειται για πρώτη κατοικία.
Στόχος οι μπαταχτσίδες δανειολήπτες να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των δανείων ως έχουν είτε να μπουν σε κάποια ρύθμιση.
Από ‘κει και πέρα εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους θα προστατευτεί η κύρια κατοικία των δανειοληπτών που πραγματικά έχουν πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Προς το παρόν μόνο βέβαιο είναι ότι θα προστατεύεται η μόνη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών με οφειλές ως 20.000 ευρώ από προσωπικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις που αφορούν την οικονομία στο Newsit

READ more

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου