15Αυγουστος γεμάτος Ελλάδα – Αφιέρωμα του ARTE στη χώρα μας

Για Δεκαπενταύγουστο «γεμάτο Ελλάδα» ετοιμάζεται το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, το οποίο παρουσιάζει ένα 24ωρο αφιέρωμα με ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Από νωρίς το πρωί, έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες, το ARTE θα ταξιδέψει τους γαλλόφωνους και γερμανόφωνους τηλεθεατές του (Ελβετία, Βέλγιο, Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες) στην καρδιά της Ελλάδας και των κατοίκων της, μέσα από 17 ντοκιμαντέρ -εκ των οποίων οκτώ σε πρώτη προβολή- τα οποία υπογράφουν κυρίως Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγοί, στο πλαίσιο της συμφωνίας συμπαραγωγών μεταξύ του ARTE και της ΕΡΤ.

Ένα σύγχρονο πορτρέτο της Ελλάδας, πέρα από τα στερεότυπα και τα αρνητικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με αντικείμενο το τι ονειρεύονται οι Έλληνες και ποια είναι τα σχέδιά τους για το μέλλον.

«Πρόκειται για ταινίες με ελληνική ματιά», λέει η Μαντλέν Αβραμουσίς, παραγωγός του αφιερώματος, από το ΑRTE. «Η έμπνευση προήλθε από τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε με τους Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς, την οποία καλλιεργούμε εδώ και πολλά χρόνια στο πλαίσιο του συμβολαίου συμπαραγωγών με την ΕΡΤ. Ως συντάκτρια, διερωτήθηκα ποιες επιπτώσεις έχει η κρίση στη ζωή τους και θέλησα να κατανοήσω την κατάσταση από τη δική τους προοπτική. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της ημέρας είναι ότι δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές του ARTE στη Γαλλία, τη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες, να δουν τα πράγματα μέσα από την ελληνική οπτική γωνία».

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More