1821, Η επιθεώρηση: Πρεμιέρα για την παράσταση στο Βεάκειο Θέατρο – Φωτορεπορτάζ του TLIFE

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έκανε πρεμιέρα η παράσταση «1821 – Η επιθεώρηση» με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά.

Ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE βρέθηκε στο Βεάκειο Θέατρο και απαθανάτισε στιγμιότυπα από την παράσταση, αλλά και τους λαμπερούς καλεσμένους που έδωσαν το “παρών”. Μεταξύ άλλων, το έργο παρακολούθησαν η Ζέτα Δούκα με τον σύζυγό της, Μιχάλη Χατζαντωνά, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Αλευράς, η Μαρία Ναυπλιώτου συνοδευόμενη από τον Δημήτρη Μοθωναίο, η Μπέτυ Αρβανίτη η Θέμις Μπαζάκα, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μάκης Δελαπόρτας κ.α.

Ζέτα Δούκα-Μιχάλης Χατζαντωνάς

Ζέτα Δούκα

Μαρία Πετεβή-Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Μαρία Ναυπλιώτου – Δημήτρης Μοθωναίος

Μαρία Ναυπλιώτου

Δημήτρης Πιατάς – Λέλα Πιατά

Νίκος Αποστολόπουλος

Σπύρος Παπαδόπουλος – Φοίβος Δεληβοριάς

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος-Μπέττυ Αρβανίτη

Μαρία Πετεβή – Γιώργος Γάλλος

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά, ενώ guest ηθοποιοί είναι οι: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Καβογιάννη, Μάρθα Φριντζήλα, Χρήστος Λούλης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς εξετάζουν εκ νέου τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα,  την επανάσταση , τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση , τα καλώς και κακώς κείμενα  και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και ένα θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν, να χορέψουν να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν. Όλοι μαζί φιλοδοξούν να ξανατραγουδήσουν το «χαίρε, ω χαίρε», χωρίς να εμποδίζονται από τα «περασμένα μεγαλεία» και το «διηγώντας τα να κλαις».

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More