19 οι νεκροί - Κανένας Έλληνας τραυματίας!

19 οι νεκροί – Κανένας Έλληνας τραυματίας! | tlife.gr

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλο τον κόσμο, ξεχύθηκαν χτες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το μακελειό στη Γάζα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός μιλάει για 19 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Οι 34 Έλληνες που επέβαιναν στα πλοία είναι όλοι υγιείς. 480 άτομα κρατούνται αιχμάλωτα στην φυλακή Ασόντ και 48 βρίσκονται στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν για να απελαθούν.

45 επιβάτες βρίσκονται στο νοσοκομείο όπως επίσης και 6 Ισραηλιμοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. »Πρόκειται για μία εθνική υπόθεση. Θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε. Τα πλοία και όλοι οι ακτιβιστές θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως. Θέλουμε πλήρη πληροφόρηση για τα θύματα. Απαιτούμε άμεση μεταφορά των σορών και άμεση βοήθεια για τους τραυματίες», τονίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Κίνα είναι συγκλονισμένη από την επίθεση του Ισραήλ στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα και είχε ως συνέπεια βαριές απώλειες. Καταδικάζουμε τις ενέργειες του Ισραήλ που είχαν ως στόχο τους, πολίτες και εργαζόμενους σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς, είμαστε υπέρ της άμεσης αντίδρασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Γιανγκ Τάο, πρόξενος της μόνιμης αποστολής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη.

Τριήμερο πένθος κήρυξε στα παλαιστινιακά εδάφη ο Μαχμούντ Αμπάς. Σήμερα, αντιπρόσωποι της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου θα μεταβούν στο Ισραήλ για να επιδιώξουν τη μεταφορά των σορών και των τραυματιών στην Τουρκία.

READ more