19ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Μαρούσι για την ενίσχυση των παιδιών!

19ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Μαρούσι για την ενίσχυση των παιδιών! | tlife.gr

Οι γιορτές πλησιάζουν και το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού» οργανώνουν και σε προσκαλούν στο 19ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο HELEXPO  PALACE – Λ. Κηφισίας  39 στο Μαρούσι ,το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Για μια ακόμη φορά θα έχουν την πολύτιμη συμμετοχή Πρεσβειών οι οποίες μας δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε τοπικές γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα των χωρών τους.  Σ’ έναν ειδικά διακοσμημένο χώρο μπορείς να κάνεις τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια σου αγοράζοντας σπιτικά γλυκά , χριστουγεννιάτικα στολίδια , ρούχα , βιβλία , παιχνίδια  καθώς και λαχνούς με πλούσια δώρα.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεις το φιλανθρωπικό  έργο και βοηθάς στην λειτουργία  του Παιδικού Σταθμού που βρίσκετε στο κέντρο της Αθήνας και  φιλοξενεί 30 παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Λίγα λόγια για το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού»:

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»,  ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε  παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών. Τα παιδιά που προστατεύει  προέρχονται από οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Οι οικογένειες αυτές – 300 στον αριθμό – αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε το Φιλανθρωπικό Σωματείο φροντίζει να καλύπτει σε εβδομαδιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών.

Προσφέρει  τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας .

Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο υλοποίησε ένα μεγάλο στόχο, τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών που προστατεύει. Φιλοξενούνται 30 παιδιά, 2,5 – 6 ετών, από το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα..

Τις ώρες που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, τους προσφέρετε πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα, μιας και κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά και μόνον από τον Παιδικό Σταθμό. Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από διαταραγμένες οικογένειες. Στον παιδικό σταθμό περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με την ατομική φροντίδα υγιεινής και δημιουργική ενασχόληση. Έχουν το δικό τους κρεβάτι μιας και στο σπίτι τους το στερούνται.

Παρακολουθείτε η  σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, εμβολιασμό και οδοντιατρικό έλεγχο.

Εκδρομές στη φύση, θέατρο, πάρτι γενεθλίων στον παιδικό σταθμό με τούρτα, κλόουν και δώρα, είναι ερεθίσματα και εικόνες που στερούνται στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Έτσι μαθαίνουν πως υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής.

Σαν Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» δεν λαμβάνουν καμία Κρατική επιχορήγηση αλλά στηρίζεται καθαρά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ευαισθησία , από τις συνδρομές των μελών, και από τα έσοδα που προκύπτουν από τη βασική εκδήλωση το bazaar , που γίνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στο  HELLEXPO PALACE  με τη συμμετοχή Πρεσβειών.


 

READ more