24ωρες απεργίες ετοιμάζουν στα φαρμακεία – Χωρίς γιατρούς ΙΚΑ ως την Παρασκευή!

Όπως ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου νέες αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν, την προσεχή Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του ν/σχ που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.
Aπό αύριο οι φαρμακοποιοί σταματούν επίσης να εκτελούν με πίστωση συνταγές ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ αυτών και του ταμείου του Δημοσίου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση για την έναρξη αποπληρωμής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.
Παράλληλα, ταλαιπωρία και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ αφού απεργούν οι γιατροί μέχρι και την Παρασκευή. Στον αέρα όλα τα ραντεβού που έκλεισαν οι πολίτες πριν από… μήνες!
Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι έκλεισαν τα ραντεβού τους για το ΙΚΑ πριν από μήνες για να καταφέρουν να πάνε μέσα στην βδομάδα αυτή. Όμως δεν θα πάνε αφού οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή.
Επίσης, για σήμερα Τρίτη έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (9.00-13.00) και οι νοσοκομειακοί γιατροί, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Read More

And More