25 χρόνια εκπομπής με την Oprah! Δες τις καλύτερες στιγμές!

Αυλαία ετοιμάζεται να ρίξει στην πολύ επιτυχημένη καθημερινή εκπομπή της, η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Oprah Winfrey, μετά από 25 χρόνια.
Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια που κατάφερε να καθηλώσει το αμερικάνικο κοινό με τα κοινωνικά της θέματα, τις γνωστές εκπομπές της και τους εκλεκτούς καλεσμένους της, φαίνεται πως φθάνει στο τέλος μια “εποχής”, καθώς η ίδια ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της για ένα νέο επαγγελματικό βήμα.
Το “Oprah Winfrey Show” που σήμερα μεταδίδεται σε 145 χώρες και καθημερινά το παρακολουθούν 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα ολοκληρώσει τα 25 χρόνια παρουσίας του στην τηλεόραση το Σεπτέμβριο του 2011, όπου θα πέσει και η αυλαία.
Η λαμπερή παρουσιάστρια που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο από φανατικούς θαυμαστές που την παρακολουθούν από τις πρώτες μέρες της παρουσίασης της εκπομπής της.
Η επιτυχημένη εκπομπή “Oprah Winfrey Show”, που έχει σημειώσει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αποτελεί ένα νέο φαινόμενο στην τηλεόραση που εγκαινιάστηκε από την ίδια την παρουσιάστρια. Η γνωστή Oprah , έχει εντυπωσιάσει το κοινό με τα θέματά της, τα δώρα που έχει χαρίσει και τους καλεσμένους της.

Ας δούμε όμως πως άρχισαν όλα:
Η εκπομπή της Oprah Winfrey είχε ξεκινήσει ως τοπικό πρόγραμμα στο Σικάγο, όμως η παραγωγή κατάφερε να το προωθήσει τόσο καλά ώστε να αποτελέσει κορυφαίο talk show. H επίσημη πρεμιέρα του “Oprah Winfrey Show” έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1986 και από εκείνη τη στιγμή, η γνωστή παρουσιάστρια ξεκίνησε να διαγράφει τη δική της πορεία στο χώρο της τηλεόρασης.

Το 1986 ο πιανίστας – showman Liberace έδωσε την τελευταία του συνέντευξη στη Winfrey, μόλις έξι εβδομάδες πριν αποβιώσει.
To 1990, η εκπομπή ασχολήθηκε με θέματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ασθένειες και κοινωνικά ζητήματα. Στις συνεντεύξεις της συμμετείχαν διάσημες προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος, αλλά και απλοί άνθρωποι.
Το 1993 ο Michael Jackson φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας και αποκάλυψε πως έπασχε από μια δερματική ασθένεια η οποία προκαλούσε αποχρωματισμό.

Νοέμβριος 2002-Μάρτιος 2003: Λίγο μετά την επίθεση στο Ιράκ η γνωστή παρουσιάστρια ξεκίνησε μια σειρά εκπομπών κατά του πολέμου, με τίτλο “Γιατί ο πόλεμος να είναι η μόνη λύση;”. Οι αντιδράσεις κάποιων όμως ήταν ακραίες και η Oprah είχε δεχτεί πολλές επικρίσεις. Η ίδια είχε αναφέρει πως ήταν μια από τις λίγες φορές που είχε δεχτεί τόσα πολλά mail θυμού και μίσους από τηλεθεατές. “Γύρνα πίσω στην Αφρική”, μου είχαν στείλει κάποιοι, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το 2004, η Oprah Winfrey παρουσίασε το πιο διάσημο για την εποχή, “giveaway”, καθώς 300 μέλη στο ακροατήριο του στούντιο όπου γινόταν η εκπομπή, άνοιξαν ένα δώρο, στο οποίο υπήρχε ένα κλειδί για ένα αυτοκίνητο! Το συγκεκριμένο κόλπο, το οποίο κόστισε 7 εκατ. δολάρια, αποτέλεσε κλασσική στιγμή έκφρασης ενθουσιασμού, όπου η Winfrey εμφανιζόταν να λέει: “ Κερδίζεις ένα αυτοκίνητο! Κερδίζεις ένα αυτοκίνητο! Όλοι κερδίζουν ένα αυτοκίνητο”!
Το 2005, ο Tom Cruise με ενθουσιασμό δήλωσε τη λατρεία που έτρεφε για την κατά πολύ νεότερη του Katie Holmes, ο οποίος μάλιστα πήδηξε στον καναπέ για να εκδηλώσει τον ενθουσιασμό του!

Το 2009, ποδαρικό στην εκπομπή της Oprah έκανε η γνωστή τραγουδίστρια Whitney Houston, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία “Bodyguard” και συγκλόνισε το αμερικάνικο κοινό με την μοναδική συνέντευξή της για το γάμο και τη χρήση ναρκωτικών.

Ανάμεσα στα λαμπερά ονόματα που πέρασαν από την εκπομπής της ήταν πολλοί σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Johnny Depp, o Leonardo DiCaprio, o John Travolta, η Kate Winslet, οι πρωταγωνιστές της σειράς “Τα φιλαράκια”, η Nicole Kidman και η Beyonce.

Επίσης, η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια στήριξε τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως πάντα, η 24η σεζόν του show της Winfrey έκανε το ντεμπούτο της πολύ δυναμικά, καθώς προσέλκυσε πάνω από 20.000 θαυμαστές στο εμπορικό Magnificent Mile του Σικάγο όπου διοργανώθηκε πάρτι με τους Black Eyed Peas. O ριθμός των χορευτών έφτασε τις 25.000!

Στην πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν παρουσίας της εκπομπής-φαινόμενο, η Oprah φιλοξένησε στο πλατό της μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της showbiz, όπως ο John Travolta, ο Don Johnson και ο Paul Simon και έκανε και μία μεγάλη έκπληξη στο κοινό της, που ήταν πάνω από 300 άτομα. Συγκεκριμένα τους πρόσφερε ένα δωρεάν ταξίδι στην Αυστραλία για όλους με πιλότο τον… John Travolta. Φυσικά όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό και στη συνέχεια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Τώρα όλοι ανυπομονούν να δουν τι άλλο θα ετοιμάσει η Oprah και ειδικά για το φινάλε της εκπομπής της.

Η Winfrey, 55 ετών σήμερα, ξεκίνησε την καριέρα της στη ραδιοτηλεόραση με την Tenn στο Νάσβιλ, και την MD στη Βαλτιμόρη, πριν μετακομίσει στο Σικάγο το 1984 για να φιλοξενήσει την πρωινή εκπομπή “A.M Chicago” στο WLS, η οποία αργότερα μετονομάστηκε στο σημερινό “The Oprah Winfrey Show”. Ίδρυσε την Harpo την επόμενη χρονιά και το talk show της έγινε διάσημο και εκείνη σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ανήκει στα πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα της ξένης showbiz.

Η ίδια έχει αλλάξει πολλές φορές το βάρος της, από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην οθόνη του 1986 με την εκπομπή “Oprah Winfrey Show”. H Oprah έπαιρνε και έχανε πολλές φορές βάρος, αλλά η πιο θεαματική αλλαγή της ήταν το 2004, όταν εμφανίστηκε στην πρώτη εκπομπή της σεζόν με ανανεωμένο λουκ και εμφάνιση. Πλέον, η γνωστή παρουσιάστρια έχει καταφέρει να αποκτήσει μια ισορροπία και με τη βοήθεια του γυμναστή της, διατηρεί την εμφάνισή της.

Read More

And More