25η Μαρτίου: Φωτογραφίες από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Με θεατές διεξήχθη φέτος η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Η μεγαλειώδης παρέλαση στην Αθήνα ξεκίνησε με την άφιξη του έχοντος το γενικό πρόσταγμα διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου και του επιτελείου που έλαβαν θέση απέναντι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Για πρώτη φορά πέταξαν στον αττικό ουρανό τα ελληνικά Rafale, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, ενώ επίσης παρέλασαν τα νεοαποκτηθέντα θωρακισμένα οχήματα M1117 Guardian που προμηθεύεται ο Στρατός Ξηράς από τις ΗΠΑ. Ακόμη πήραν μέρος και  τα γαλλικά Rafale για δεύτερη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια παρέλασης αντιπροσωπευτικά μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πέρασαν μπροστά από το χώρο διεξαγωγής της στην πλατεία Συντάγματος ενώ στον αττικό ουρανό πέταξαν σχηματισμοί αεροσκαφών και ελικοπτέρων διαφόρων τύπων των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Εκεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας τα βλέμματα όλων στράφηκαν στον ουρανό και στα μαχητικά μας αεροσκάφη, που πέταξαν σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Το βλέμμα στον ουρανό και στα μαχητικά μας αεροσκάφη

 

 

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE, NDP

Read More

And More