31χρονη γυναίκα πέθανε επειδή ήταν σε “καθολική χώρα” και δεν της έκαναν άμβλωση

Ουσιαστικά η άτυχη γυναίκα έπαθε αποβολή αλλά οι γιατροί σε νοσοκομείο της Ιρλανδίας δεν της έκαναν άμβλωση και πέθανε από δηλητηρίαση στο αίμα.

Η 31χρονη Savita Halappanavar, πήγε με έντονους πόνους στην πλάτη και ζήτησε επανειλημμένα να της κάνουν άμβλωση, αλλά οι Ιρλανδοί γιατροί αρνήθηκαν γιατί ακόμη χτυπούσε η καρδιά του μωρού.

Ο 34χρονος άντρας της Praveen Halappanavar, υποστηρίζει πως όσες φορές ζήτησε να κάνουν άμβλωση στην 17 εβδομάδων έγκυος σύζυγό του, του έλεγαν πως βρίσκονταν σε μια “Καθολική χώρα” και πως δεν επιτρέπεται.

The 31-year-old, who was 17 weeks pregnant, was found to be miscarrying when she was admitted to Galway University Hospital in Ireland

Η έκτρωση είναι παράνομη κατά τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Στις 28 Οκτωβρίου πέθανε στο ίδιο νοσοκομείο, ακόμη ένας άντρας που ήταν από την Ινδία και ζούσε στην Ιρλανδία, από σηψαιμία. Μετά τον θάνατο και της 31χρονης ξεκίνησαν έρευνες στο νοσοκομείο.

Savita Halappanavar, 31, died at Galway University Hospital, where doctors refused to perform a medical termination

Αφού πέθανε η Savita, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Enda Kenny, δέχεται πισέσεις να νομιμοποιήσει τις εκτρώσεις σε περιπτώσεις που μοιάζουν με τη δική της και που κάποια γυναίκα κινδυνεύει να χάσει την ζωή της.

Read More

And More