38 ευρώ πρόστιμο για κάπνισμα στο πάρκο και την παραλία!

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μichael Βlumberg αποφάσισε την επέκταση της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλα τα πάρκα και στις παραλίες της πόλης. “Η επιστήμη είναι σχετικώςσαφής: παρατεταμένη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα τσιγάρων σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο κάνει κακό στην υγεία. Εγώ λοιπόν αναλαμβάνω δράση!” δήλωσε ο Blumberg που είναι πρώην καπνιστής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αριθμός των πάρκων ανέρχεται στα 1. 700! Μαζί με το φημισμένο Σέντραλ Παρκ, έχει πάρκα συνολικής έκτασης 106.000 στρεμμάτων, ενώ διαθέτει 22,5 χιλιόμετρα ακτών στη θάλασσα. Το επιχείρημά του είναι ότι πλέον ο κόσμος θα μπορεί να κάνει βόλτες στο Σέντραλ Παρκ και να απολαμβάνει το μπάνιο του στην παραλία χωρίς να αναπνέει τον καπνό από τα τσιγάρα των άλλων.

Η ανακοίνωση για την επέκταση του μέτρου χαροποίησε ιδαιίτερα τις οργανώσεις προστασίας της δημόσιας υγείας. Ωστόσο πάντα υπάρχουν και αυτοί που έχουν αντίθετοι άποψη, όπως η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των καπνιστών Πολίτες της Νέας Υόρκης κατά της Παρενόχλησης των Καπνιστών όπου ανέβασε ένα βίντεο διαμαρτυρίας στην επίσημη ιστοσελίδα της. Όσον αφορά όσους δεν συνετιστούν τους περιμένει πρόστιμο που θα ανέρχεται σε 38 ευρώ!

Read More

And More