43 βαθμοί Κελσίου σε Αθήνα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Λάρισα – Από αύριο πέφτει η θερμοκρασία!

Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ στις 12:00 το μεσημέρι σε Αθήνα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Λάρισα το θερμόμετρο έδειχνε 41 βαθμούς και αναμένεται να φτάσει τους 43 βαθμούς.

Πάντως στο κέντρο της Αθήνας στις 13:00 το θερμόμετρο που βλέπετε έδειχνε 46 βαθμούς!

src=http://images.watchit.gr/?h=396&w=600&src=https://www.newsit.gr/files/Image/2012/07/16/zesthhh.JPG

Στις Σέρρες η θερμοκρασία ήταν ήδη 42 βαθμούς ενώ στα Χανιά 40!

Λόγω μάλιστα του καύσωνα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα κλείσει στις 14:00 το μεσημέρι σήμερα για να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα θερμοπληξίας σε επισκέπτες.

Για σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί στις υπόλοιπες περιοχές και θα φτάσει στα ανατολικά και νοτια ηπειρωτικά τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 και πιθανώς τοπικά 41 βαθμούς κελσίου.

Ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7 με 8 μποφόρ από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, όπου από αύριο θα φέρει μια ανάσα δροσιάς.

Αναλυτικά για την Τρίτη:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση (6 με 8 βαθμούς) σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικά στα νοτιοανατολικά όμως θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλές τιμές.

Δες αναλυτικά την τετραήμερη πρόγνωση

Read More

And More