60 χρόνια φυλακή σε παιδονόμο που βίαζε παιδάκια σε ορφανοτροφείο και σε κατασκηνώσεις!

Σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο παιδονόμος που το διάστημα 2004-2006 ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών ορφανοτροφείου και παιδικής κατασκήνωσης, καταγράφοντας μάλιστα σε βίντεο τις πράξεις του.

Το δικαστήριο, που συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών όπως και σε πρώτο βαθμό, επέβαλε στον 40χρονο παιδονόμο που εμφανιζόταν ως παιδοψυχολόγος, συνολική ποινή κάθειρξης 60 ετών για ασέλγεια σε βάρος τουλάχιστον οκτώ ανηλίκων παιδιών από το Ίδρυμα – Ορφανοτροφείο Χατζηκώνστα, αλλά και από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, έναντι αμοιβής ή με δώρα και άλλα ανταλλάγματα, παρακινούσε τα ανήλικα παιδιά σε ασελγείς πράξεις.

Ο παιδονόμος κρίθηκε ένοχος για «ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας από πρόσωπο διορισμένο σε παιδαγωγικό ίδρυμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για «ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των δέκα ετών, έναντι αμοιβής, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση από δράστη που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια».

Read More

And More