6,6 εκ. παιδιά πέθαναν το 2012 πριν συμπληρώσουν τα 5 τους χρόνια

6,6 εκ. παιδιά πέθαναν το 2012 πριν συμπληρώσουν τα 5 τους χρόνια | tlife.gr

Η παιδική θνησιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο υποδιπλασιάστηκε πέρυσι σε σύγκριση με το 1990. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία το 2012 πέθαιναν κάθε μέρα 18.000 παιδιά.

Παρόλα αυτά 18.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαιναν κάθε μέρα το 2012, σύμφωνα με μία νέα έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
To 2012, σχεδόν 6,6 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή 18.000 παιδιά κάθε ημέρα, πέθαναν πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), την Παγκόσμια Τράπεζα και την Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ/Τμήμα Δημογραφικών Στοιχείων.
Ο αριθμός αυτός είναι περίπου υποδιπλάσιος από τον αριθμό των παιδιών κάτω των πέντε ετών τα οποία είχαν χαθεί το 1990, χρονιά κατά την οποία πέθαναν περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά.
«Πρόκειται για μία θετική τάση. Εκατομμύρια ζωές σώθηκαν. Και μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς μπορούν να αποφευχθούν με απλούς τρόπους, τους οποίους πολλές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει—αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος», δήλωσε ο Άντονι Λέικ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιούνισεφ.
Οι περισσότεροι θάνατοι από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αφού οφείλονται σε ιάσιμες ασθένειες ή αντιμετωπίσιμα περιστατικά. Στις κυριότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των παιδιών κάτω των πέντε ετών συμπεριλαμβάνονται η πνευμονία, η πρόωρη γέννηση, η ασφυξία κατά τον τοκετό, η διάρροια και η ελονοσία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν το 45% των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών συνδέεται με τον υποσιτισμό.

Διάβασε ειδήσεις από όλο τον κόσμο στο Newsit

READ more

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου