7 Έλληνες celebrities που μίλησαν ανοιχτά για τον εθισμό τους στο αλκοόλ

Αυτοί είναι μερικοί από τους διάσημους Έλληνες που είχαν το θάρρος, την τόλμη  και  την γενναιότητα να παραδεχθούν δημόσια  και να  μιλήσουν ανοιχτά για τη μάχη τους  με το αλκοόλ, εξηγώντας πώς κατάφεραν να βγουν νικητές από τον εθισμό τους στο ποτό.  

Για τη Σοφία Καρβέλα η χθεσινή μέρα ήταν πολύ ιδιαίτερη. Και αυτό γιατί πριν από 12 χρόνια πήρε την απόφαση και έδωσε το δικό της αγώνα, προκειμένου να απαλλαγεί από την εξάρτησή της και να βγάλει από τη ζωή της το αλκοόλ. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram έγραψε πως είναι νηφάλια εδώ και 12 χρόνια:


«9.09.08 Σήμερα κλείνω 12 χρόνια νηφάλια. Αυτό σημαίνει ότι επέζησα από το lockdown (και ό,τι αυτό συνεπάγεται) χωρίς ένα ποτό (ή και περισσότερα), χωρίς να με συλλάβουν για κάποια επίθεση αλλά και ξεκινώντας τη δική μου εταιρεία» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους στη ζωή μου που μου έδειξαν ότι μπορώ να τα καταφέρω και στέλνω την αγάπη μου σε όσους αγωνίζονται ακόμα».

Για τη μάχη του με τις ουσίες και το αλκοόλ είχε μιλήσει ανοιχτά, πριν από λίγο καιρό, ο ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος ο οποίος  έχει δημιουργήσει την οικογένειά του και ζει στην Αμερική τα τελευταία χρόνια.
 «Τα σκληρά τα έχω κόψει. Το αλκοόλ, τα drugs και οι κραιπάλες με μπλόκαραν, και έτσι τα απέβαλα. Σιγά σιγά, βλέπω ότι είναι μια προσωπική μου επιτυχία το να βγαίνω, να μη χρειάζεται να πιω, να είμαι ήδη στο τσακίρ κέφι και να μπορώ να επικοινωνήσω απλώς με ένα χυμό».



Ο  Θοδωρής Αθερίδης  για πολλά χρόνια ήταν αλκοολικός  όπως  είχε παραδεχθεί δημόσια σε συνεντεύξεις του θέλοντας να περάσει και εκείνος το δικό του μήνυμα, εξηγώντας πως κατάφερε να βγει νικητής και να είναι νηφάλιος. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει:

«Τις τελευταίες σαράντα μέρες πριν κόψω οριστικά το ποτό έχασα απολύτως τον έλεγχο και είχα φτάσει στο εξής σημείο: κοιμόμουν μόνο για μία-δύο ώρες το 24ωρο και όλη μέρα έπινα. Κι εγώ κόντευα να τρελαθώ από την έλλειψη ύπνου. Τότε με κυρίευσε τρόμος ολικός. Είπα πως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και πήγα να ζητήσω βοήθεια”.



Ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος σε συνέντευξη του είχε συγκλονίσει μιλώντας για τον αγώνα που έδωσε να νικήσει τον αλκοολισμό του και πώς τα κατάφερε έχοντας αμέριστη στήριξη από την οικογένειά του  λέγοντας πως: ”Είχα μεγάλο θέμα. Δεν σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός, είσαι για πάντα.Λόγω του ποτού έτρεμαν τα χέρια μου. Δεν μπορούσα να υπογράψω αυτόγραφο. Ξεκινάει σιγά-σιγά. Ξεκίνησα με κάτι πολύ αθώο, όπως είναι η μπίρα, αλλά οι μπίρες ήταν αρκετές. Μετά, φυσικά, πάμε σε πιο βαρύ αλκοόλ. Καταλαβαίνεις, από ένα σημείο και μετά, ότι η μέρα δεν ξημερώνει και δεν διαρκεί”

Ο γνωστός  σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει μιλήσει δημόσια αρκετές φορές  για τα δύσκολα χρόνια της εξάρτησής του από το αλκοόλ και τις ουσίες . «Όταν μπλέκεις με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παύεις να κυριεύσεις εσύ τον εαυτό σου. Μου πήρε δύο χρόνια να ξαναβρώ τον εαυτό μου».



Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ήταν από τους πρώτους που είχε το θάρρος να παραδεχθεί και να μιλήσει  δημόσια για τον εθισμό του από το αλκοόλ, τη δύσκολη μάχη που έδωσε με αυτόν τον ύπουλο εχθρό όπως τον είχε χαρακτηρίσει και πως κατάφερε να βγει νικητής και να είναι νηφάλιος γιορτάζοντας κάθε χρόνο την νίκη του με το ποτό.

«Να θυμάστε ότι το αλκοόλ ή όποια άλλη ουσία μπορεί να «πνίγει» τα προβλήματα την στιγμή της χρήσης αλλά στο τέλος «πνίγει» τον ίδιο τον χρήστη και τους δικούς του ανθρώπους. Υψώστε ανάστημα και πείτε ναι στη ζωή!» 



Ο τραγουδιστής Γιάννης Γιοκαρίνης σε παλιότερη συνέντευξη του υμνώντας την σύντροφο του,για τη στήριξη της,στη μάχη που έδωσε για να απεξαρτηθεί από το αλκοοόλ είχε δηλώσει:
 « Ήταν αυτή που με βοήθησε να καταλάβω ότι έχω πρόβλημα αλκοολισμού. Αν δεν καταλάβεις το πρόβλημα, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Δόξα τω θεό, είναι πλέον επτά χρόνια καθαρός.Το έχω κόψει μαχαίρι. Όταν έχω αλκοόλ απέναντί μου, τρέμει η ψυχή μου, γιατί ξέρω πια πόσο επικίνδυνο είναι».

Read More

And More