Bλαδίμηρος Κυριακίδης: “Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα συνέβαινε όλο αυτό γιατί…”

Για το ελληνικό #metoo που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες με επίκεντρο τον χώρο του θεάτρου μίλησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΕΓΩ και τη δημοσιογράφο Νάντια Αδαμοπούλου. Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν όλο αυτό γιατί δεν είχε καταλάβει την υπερβολή του προβλήματος.

Θα ήθελα να σχολιάσετε το ελληνικό #metoo. Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε αυτό;

Όχι, δεν το φανταζόμουν ποτέ, γιατί δεν είχα καταλάβει ποτέ την υπερβολή του προβλήματος. Με ενοχλεί πάρα πολύ η κακή χρήση της εξουσίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω εξουσία, μπορώ να κάνω ότι θέλω. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε και τον άντρα και τη γυναίκα. Δεν πρέπει να πατάμε πάνω στην εξουσία μας για να εκβιάσουμε ανθρώπους. Αυτό πραγματικά δηλητηριάζει όλη την ανθρώπινη κοινότητα.

Εσείς, επειδή μπήκατε και από τα 18 σας στο χώρο, έχετε βιώσει ποτέ κάποια παραβατική συμπεριφορά, την οποία θα χαρακτηρίζατε ακόμη και παρενόχληση;

Όχι, ποτέ. Ασχολιόμουν μόνο με τη δουλειά και δεν παρατηρούσα τι γινόταν μέσα μου. Προφανώς δεν καταλάβαινα κιόλας, γιατί πραγματικά από τη στιγμή που μπήκα σε αυτό το χώρο, είχα ενδιαφέρον μόνο για τη δουλειά μου. Σε όσους θιάσους βρέθηκα, ήταν πάντα όλοι μαζί και ένας μαγκούφης μόνος του, ο οποίος κοιτούσε γύρω του και μάθαινε πράγματα. Αυτός ήμουν εγώ. Δεν έκανα καφενείο, δεν έκανα κουτσομπολιό.

Read More

And More