Charlie Watts: Πέθανε ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones

Μια σημαντική απώλεια μετρά από σήμερα η παγκόσμια μουσική βιομηχανία αφού ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο ατζέντης του. «Με ατέλειωτη θλίψη, σας ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Charlie Watts. Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του».

Τα δυσάρεστα νέα ήρθαν μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση πως ο Watts δεν θα συμμετείχε στην αμερικανική τουρνέ των ακούραστων ροκάδων, επειδή βρισκόταν στο στάδιο της ανάρρωσης, χωρίς να προσδιοριστεί το πρόβλημα υγείας. Έγινε μέλος της μπάντας τον Ιανουάριο του 1963, και συνετέλεσε στην αποθέωση των Rolling Stones που έγιναν, μαζί με τους Beatles, ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία του ροκ εν ρολ, διαμορφώνοντας την σκηνή και αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους επόμενους.
Λίγα λόγια για τον Charlie Watts

Λίγα λόγια για τον Charlie Watts

Ο Γουάτς γεννήθηκε στο Λονδίνο κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ξεκίνησε να ακούει τζαζ μουσική από τα παιδικά του χρόνια, με κύριες επιρροές τους Μάιλς Ντέιβις και Τζον Κολτρέιν. Μετατρέποντας ένα μπάντζο σε ταμπούρο, έπαιξε για πρώτη φορά τύμπανα, ενώ στα δεκαέξι του χρόνια έφυγε από το σχολείο του και εγγράφηκε στην σχολείο τεχνών του Χάροου.

Το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία του Λονδίνου, ενώ εξέδωσε και το παιδικό βιβλίο “Ode to a High-Flying Bird”, το οποίο αναφερόταν στον τζαζ μουσικό Τσάρλι Πάρκερ. Παράλληλα, έπαιζε τύμπανα για τους Alexis Korner’s Blues Incorporated, όπου συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Μπράιαν Τζόουνς, ο Μικ Τζάγκερ και ο Έρικ Κλάπτον. Μη θέλοντας όμως να παραιτηθεί από την καθημερινή του εργασία, αποχώρησε από το συγκρότημα.

Ο Γουάτς εντάχθηκε στους Rolling Stones τον Ιανουάριο του 1963, χωρίς να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το συγκρότημα, αλλά άλλαξε γνώμη όταν το σινγκλ “It’s All Over Now” έφθασε στην τρίτη θέση των βρετανικών τσαρτ το 1964. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την Σίρλεϊ Ανν Σέπαρντ και τέσσερα χρόνιαα αργότερα γεννήθηκε η κόρη του, Σεραφίνα.

Οι Rolling Stones έφθασαν για πρώτη φορά στην κορυφή των αμερικάνικων τσαρτ με το σινγκλ “(I Can’t Get No) Satisfaction”, ακολουθούμενο από τις πολύ μεγάλες επιτυχίες των “Paint It Black” και “Ruby Tuesday”.

Οι ίδιοι περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως το σπουδαιότερο ροκ συγκρότημα του πλανήτη και συνέχισαν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο δημοτικότητας για τις επόμενες δύο δεκαετίες, με άλμπουμ όπως τα “Aftermath” (1966), “Sticky Fingers” (1971), “Exile on Main St.” (1972), “Black and Blue” (1976), “Some Girls” (1978) και “Tattoo You” (1981).
Από την δεκαετία του ’80, ο Γουάτς ασχολήθηκε με την πρώτη του μουσική αγάπη, την τζαζ, σχηματίζοντας διάφορες μπάντες, συμπεριλαμβανομένης και μίας ορχήστρας 32 ατόμων με την ονομασία Charlie Watts Orchestra. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στους Rocket 88 μαζί με τον Ίαν Στιούαρτ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, κυκλοφόρησε μερικούς δίσκους με τους Charlie Watts Quintet, ενώ αργότερα συνεργάστηκε με τον Τζιμ Κέλτνερ στους Charlie Watts/Jim Keltner Project.Το 2004, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τους Charlie Watts and the Tentet, ενώ ταυτόχρονα διαγνώστηκε με καρκίνο του φάρυγγα, από τον οποίο απέδρασε εντελώς υγιής μετά από ένα μεγάλο διάστημα θεραπειών.

Read More

And More