Eλεάννα Τρυφίδου: Η μάχη με τα κιλά και τα προβλήματα υγείας – “Ξύπνησα ένα πρωί και δε μπορούσα να περπατήσω”

Τις ιστορίες επώνυμων ανθρώπων που έδωσαν τη δική τους μάχη με τη ζυγαριά και κατάφεραν να ξεφορτωθούν πολλά κιλά από πάνω τους παρουσίασε στην εκπομπή του το βράδυ της Πέμπτης ο Αντώνης Σρόιτερ.

Μια από αυτούς είναι και η δημοσιογράφος Ελεάνα Τρυφίδου η οποία όπως αποκάλυψε είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίζει 121 κιλά. Πλέον 35 κιλά κάτω συνεχίζει την προσπάθειά της καθώς όπως είπε έχει ακόμη περίπου 20 κιλά μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό της αποτέλεσμα.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι η μάχη με τη ζυγαριά δεν ήταν κάτι που προέκυψε σε μεγάλη ηλικία αλλά από τη γέννησή της αφού γεννήθηκε 5 κιλά. Στα 13 της βρέθηκε για πρώτη φορά σε κέντρο αδυνατίσματος και αν και είδε αποτέλεσμα, αυτό δεν κράτησε για πολύ αφού τα κιλά επανήλθαν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Έκ τότε δοκίμασε διάφορες δίαιτες, πολλές από αυτές καταστροφικές για τον ανθρώπινο οργανισμό όμως ποτέ δεν έβλεπε αποτέλεσμα αφού ότι έχανε επέστρεφε εις διπλούν όταν τα παράταγε.

“Πρέπει να λέμε τη λέξη χοντρός…. Εγώ έτσι ξεκίνησα όταν μια φίλη μου είπε “ξέρεις ότι πια είσαι χοντρή;”” είπε η δημοσιογράφος.

“Ξύπνησα ένα πρωί και δε μπορούσα να περπατήσω. Έτσι ξεκίνησα, έφτασα στο σημείο να λέω ότι δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Μεγαλώνοντας μια γυναίκα πρέπει να προσέχει ακόμα περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι και στις δυο καραντίνες έφαγα περισσότερο, περπάτησα αλλά έφαγα. Ήταν και μια δύσκολη περίοδος για μένα γιατί έχασα τη δουλειά μου, τον μπαμπά μου και είχαμε και καραντίνα. Πήρα πίσω πέντε κιλά, δεν είχα τη διάθεση να κάνω και διατροφή. Τώρα όμως ξεκίνησα πάλι να προσέχω γιατί τώρα είμαι έτοιμη” δήλωσε.

Στη συνέχεια η Ελεάνα Τρυφίδου παραδέχτηκε πως πολλές φορές είχε πιάσει τον εαυτό της να ζηλεύει άλλες γυναίκες στη δουλειά της που έτρωγαν και δεν έπαιρναν βάρος.

¨Βεβαίως ζήλευα τις ωραίες κοπέλες στη δουλειά μας που έτρωγαν και εγώ δε μπορούσα να είμαι έτσι. Ζήλευα τα ρούχα, μίνι δεν έχω βάλει ποτέ στη ζωή μου…. Μου αρέσουν τα ωραία κορμιά, τα θαυμάζω, θα ήθελα να είμαι αδύνατη. Έχω ακούσει να λένε “είμαι καλά με τον εαυτό μου” όχι δεν είσαι καλά απλά ωραιοποιείς μια κατάσταση. Όταν φτάσω το στόχο μου θέλω να βάλω μπικίνι… Όταν έχασα τα πρώτα δέκα κιλά αισθάνθηκα σαν τον Τσιτσιπά” ανέφερε ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας να έχουμε ένα σωστό βάρος λέγοντας, “Πήγα το προηγούμενο καλοκαίρι να κάνω εξετάσεις και βρήκαν ότι είχα τέσσερα αιμαγγειώματα τα οποία ήταν εκ γενετής αλλά δε φαινόντουσαν από το λίπος. Τώρα οι εξετάσεις μου είναι πολύ καλύτερες”

Read More

And More