Eντεκα γυναικοκτονίες σε εννέα μήνες: Οι γυναίκες που γνωρίσαμε με τον πιο φρικτό τρόπο

Το ημερολόγιο γράφει 2021. Το χρώμα που χαρακτηρίζει το έτος αυτό είναι το μαύρο. Έντεκα ονόματα γυναικών κατάφεραν να γίνουν γνωστά στη χώρα μας για τον ίδιο τραγικό λόγο. Και οι έντεκα ήταν θύματα γυναικοκτονίας.

Γυναικοκτονία, ένας όρος που ακόμη και σήμερα «τρομάζει» θεωρείται ταμπού και απο πολλούς καλύπτεται κάτω από φράσεις όπως: “έγκλημα πάθους”, “αποτρόπαια πράξη λόγω ζήλιας και αρρωστημένης αγάπης”.

Κανένα έγκλημα πάθους και καμία αρρωστημένη αγάπη, είναι γυναικοκτονίες. Αποτέλεσμα κλιμακούμενης κακοποιητικής συμπεριφοράς που φτάνει στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, τον φόνο. Τα περιστατικά δείχνουν να γίνονται όλο και πιο συχνά και τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων ζητούν δικαίωση έστω και μετά θάνατον ώστε στο μέλλον να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε καμία άλλη γυναίκα επειδή απλά γεννήθηκε γυναίκα.

Η φετινή χρονιά έχει στιγματιστεί από 11 ονόματα, 11 ονόματα γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από ανθρώπους που αγάπησαν και εμπιστεύτηκαν.

17 Ιανουαρίου 2021… Μια 54χρονη γυναίκα θα βρεθεί άγρια δολοφονημένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στον Πλατανιά των Χανίων Κρήτης. Το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας φέρει πάνω του 14 μαχαιριές. Δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος ο Νορβηγός σύντροφός της, που είχαν συχνούς και έντονους καβγάδες στους οποίους εκείνος θέλησε να δώσει οριστικά τέλος δολοφονώντας τη.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, στις 5 Απριλίου η ελληνική κοινωνία θα μείνει εμβρόντιτη από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα. Η Κωνσταντίνα, μητέρα ενός μικρού παιδιού, πέφτει νεκρή μέσα στο πατρικό της σπίτι από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος δολοφονεί και τον αδελφό της. Το τραγικό συμβάν θα λάβει χώρα λίγο καιρό αφότου η 28χρονη Κωνσταντίνα μη μπορώντας να αντέξει άλλο την ενδοοικογενειακή βία αποφασίζει να καταφύγει στο πατρικό της σπίτι.

Η νεαρή γυναίκα είχε μάλιστα προχωρήσει και σε καταγγελία κατά του συζύγου της, με τις αστυνομικές όμως αρχές να μη καταφέρνουν να την προστατέψουν…

11 Μαϊου, η κοινή γνώμη θα μείνει σοκαρισμένη με ένα έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μια 20χρονη κοπέλα βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της, δίπλα στην λίγων μηνών κόρη της, ο σύζυγός της βρίσκεται δεμένος μερικά μέτρα μακριά ενώ στον κήπο του σπιτιού εντοπίζεται κρεμασμένος και ο σκύλος τους. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ληστεία από σεσημασμένους κακοποιούς που δε δίστασαν να σκοτώσουν την άτυχη γυναίκα μπροστά στον σύζυγο και τη μόλις 11 μηνών κόρη τους.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση κάνοντας λόγο για το «τέλειο έγκλημα» και αναζητούν τους δράστες – φαντάσματα που είχαν καταφέρει να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους. Στην πορεία των ερευνών γεννιούνται πολλά ερωτηματικά, ενώ η μεγάλη ανατροπή θα γίνει στο μνημόσυνο της 20χρονης Καρολάιν. Οι αστυνομικοί μεταφέρουν με ελικόπτερο τον σύζυγό της από την Αλόννησο στην Αθήνα για συμπληρωματική κατάθεση που στην πορεία μετατρέπεται σε σύλληψη. Μετά από αρκετές ώρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα “σπάσει” ομολογώντας την αποτρόπαια πράξη του την οποία απέδωσε στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ως ζευγάρι.

Στις 3 Ιουνίου 2021 ακόμα μία γυναίκα θα πέσει νεκρή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της. Είναι η 64χρονη Ελένη, η οποία πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον δράστη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 75χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι ήθελε απλά να τη φοβίσει, αλλά τελικά την πυροβόλησε. Υποστήριξε ότι τον έβριζε και είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που τον είχε κάνει έξω φρενών οπλίζοντας το χέρι του και αφαιρώντας της τη ζωή.

Η λίστα των γυναικοκτονιών όμως δεν τελειώνει εδώ…

Τον Ιούλιο, η 26χρονη Γαρυφαλλιά θα βρει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Ο νεαρός φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό τους από τα βράχια, στη συνέχεια ξυλοκόπησε την άτυχη κοπέλα, την έσυρε και την πέταξε από τον γκρεμό, αφήνοντάς την να πεθάνει από πνιγμό.

Ο ίδιος θα αιτιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του λέγοντας απλά ότι… «χάλασε η φάση» και τη σκότωσε, ενώ μετέπειτα θα υποστηρίξει ότι αντιμετωπίζει σοβαρή ψυχική νόσο για την οποία δεν ακολουθούσε θεραπεία.

Τον ίδιο μήνα ένας άνδρας θα δολοφονήσει τη σύζυγό του στο σπίτι τους στη Δάφνη.

Αιτία και σε αυτή την περίπτωση η παθολογική ζήλια. Η 31χρονη μητέρα βρέθηκε κατακρεουργημένη πάνω στο κρεβάτι της, ενώ ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απατούσε. Πληροφορίες που ήρθαν στο φως αργότερα έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που ζήλευε παθολογικά, προκαλούσε συχνά καβγάδες, ενώ γείτονες είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία να επέμβει σε έναν από τους καβγάδες, κάτι όμως που δε συνέβη τελικά με αποτέλεσμα μια ακόμα γυναίκα να πέσει νεκρή κι ένα παιδί να μείνει ορφανό.

3 Αυγούστου, ακόμα μια γυναίκα 43 ετών θα χάσει τη ζωή της από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της μέσα σε ταβέρνα στη Λάρισα.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Αυγούστου, ακόμη ένα έγκλημα θα δει το φως. Το θύμα είναι και πάλι γυναίκα. Η 47χρονη Σταυρούλα από την Κρήτη πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «έγκλημα πάθους», γιατί η 47χρονη τον είχε απορρίψει. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και κατέληξε.

23 Αυγούστου… Μια 55χρονη γυναίκα δολοφονείται άγρια μέσα στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη. Δράστης ο Γεωργιανός σύντροφός της. Όπως θα γίνει γνωστό, πριν από την άγρια δολοφονία το θύμα είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Και η λίστα των θυμάτων όλο και μεγαλώνει…

Αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακαλυφθεί το τσιμεντωμένο πτώμα μιας 42χρονης Ρουμάνας, της Μόνικα Γκιους, η οποία αγνοούνταν για αρκετό καιρό. Το πτώμα βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία, ενώ για τη δολοφονία κατηγορείται ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε διαφύγει στη Ρουμανία. Ο φερόμενος ως δράστης παραδόθηκε στις Αρχές, ωστόσο, μέχρι και σήμερα αρνείται την ενοχή του.

Τελευταίο θύμα – μέχρι σήμερα – η 31χρονη Δώρα, δασκάλα από τη Ρόδο, η οποία πυροβολήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, με καραμπίνα από τον πρώην σύντροφό της κι έπεσε νεκρή μπροστά στο σπίτι της.

Ο 40χρονος δράστης, την πυροβόλησε στην καρδιά στη μέση του δρόμου, ενώ στη συνέχεια έφυγε κι έβαλε τέλος στη ζωή του. Η παθολογική ζήλια όπλισε το χέρι του και έκοψε το νήμα της ζωής σε μια νέα γυναίκα, την οποία ο ίδιος ισχυριζόταν ότι… λάτρευε. Η Δώρα πίστευε ότι χωρίζοντάς τον θα γλίτωνε από τον εφιάλτη, όμως ο πρώην σύντροφός της δε δεχόταν να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς αυτόν και αποφάσισε να κόψει το νήμα της μια και καλή.

Όλες τους ήταν γυναίκες, όλοι τους ήταν άντρες… Δεν πρόκειται για λάθος, δεν ήταν η κακιά η ώρα, δε θόλωσε κανέναν μυαλό και κανένα πάθος δεν όπλισε το χέρι ενός ερωτευμένου άντρα.. Πρόκειται για γυναικοκτονίες και η ανάγκη για τη νομική τους αναγνώριση φαντάζει πιο αναγκαία από ποτέ…

Read More

And More