Eurovision 2024 – Silia Kapsis: Ποια είναι η 16χρονη εκπρόσωπος της Κύπρου – Φωτογραφίες

Μπορεί η Eurovision 2024 να αργεί ακόμη, ωστόσο η Κύπρος βρήκε ήδη την εκπρόσωπό της! Η Silia Kapsis (Σίλια Καψή) είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την γειτονική χώρα στον 68o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο του 2024 με ένα τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ.

Η Silia Kapsis γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και είναι μόλις 16 ετών, o πατέρας της είναι από την Κύπρο και η μητέρα της από την Ελλάδα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Silia Kapsis έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές στην Αυστραλία, ενώ έχει διακριθεί ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από την κυπριακής καταγωγή, δημοφιλή τραγουδίστρια Silia Kapsis, που γεννήθηκε και διαμένει στην Αυστραλία. Η Silia θα ερμηνεύσει τραγούδι που φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και παραγωγού Δημήτρη Κοντόπουλου.

Όσα δεν γνώριζες για την 16χρονη Silia Kapsis

 

Η νεαρή εκπρόσωπος της Κύπρου γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου το 2006 και είναι 16 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, από πατέρα Κύπριο και μητέρα Θεσσαλονικιά. Ανακάλυψε την καλλιτεχνική της κλίση από 4 ετών.

Παρότι το νεαρό της ηλικίας της έχει ασχοληθεί με τρεις καλλιτεχνικούς τομείς: επαγγελματίας τραγουδίστρια/δημιουργός, επαγγελματίας χορεύτρια και ηθοποιός. Ο Κύπριος πατέρας της, Γιώργος Καψής έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο τραγούδι και μάλιστα έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Καρβέλα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SILIA (@silia_kapsis)

Η Silia Kapsis είχε επιλεχθεί για να τραγουδήσει στο privet πάρτι για τα 30α γενέθλια του Χολιγουντιανού ηθοποιού Alex Russell στο Los Angeles. Μάλιστα, έχει βρεθεί σε διάσημα stages, όπως το show της Jennifer Hudson ενώ έχει συμμετάσχει στο dance documentary που δημιούργησε ο Taboo από τους Black-Eyed Peas.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SILIA (@silia_kapsis)

Έχει πρωταγωνιστήσει στη μικρού μήκους ταινία «Pearly Gates» σε ηλικία 9 ετών και συμμετείχε στη σειρά “Welcome to our lockdown” στα 14 της. Το πρώτο της single κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο «Who am I», το οποίο έγραψε η ίδια στην ηλικία των 12.

Η νεαρή τραγουδίστρια έχει υπάρξει παρουσιάστρια ειδήσεων στο παιδικό κανάλι «Nickelodeon Australia».

Λατρεύει την Ελλάδα και ειδικά τα νησιά, όπου φέτος επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τη Μύκονο, τη Θάσο ενώ δεν παρέλειψε να βρεθεί στη γενέτειρα της μαμάς της, τη Θεσσαλονίκη, όπου μένουν οι παππούδες της.

Φωτογραφίες: Instagram

Read More

And More