Game of Chefs: Ξεκινά σήμερα η φάση των kitchen battles

Η φάση των KITCHEN BATTLES ξεκινά απόψε το βράδυ για το Game of Chefs. Oi 24 διαγωνιζόμενοi που πέρασαν με επιτυχία από το BOOTCAMP θα μπουν και πάλι σήμερα προκειμένου να δώσουν μια νέα μάχη για την επόμενη φάση.

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου καλωσορίζει τους διαγωνιζόμενους και εκείνοι σηκώνουν τα… μανίκια για να δημιουργήσουν τα πιάτα που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο τους όνειρο και την κατάκτηση του τίτλου του επόμενου κορυφαίου σεφ, αλλά και των 50.000 ευρώ!

Οι ομάδες

ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΝΤΟΣ – ΓΚΡΙ ΟΜΑΔΑ
Βαγγέλης Μπάκας, Μιχάλης Λαζαρίδης, Άντζελα Παπαβασιλείου, Φρανς Χοριέτι, Παναγιώτης Γιαννάκος, Κίμων Παναγιώτου, Φωτεινή Καρακατσάνη, Φραγκίσκος Μπαλαρίνης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ – ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ
Ελένη Σκληρού, Βασίλης Σωκιανός, Άγγελος Σακάϊ, Γιώργος Καπενεκάκης, Δημήτρης Καΐσης, Δημήτρης Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κουρκούτας, Διαμαντής Αναστασόπουλος.

ΑΝΤΑΜ ΚΟΝΤΟΒΑΣ – ΧΑΚΙ ΟΜΑΔΑ
Κατερίνα Ράπη, Ηλίας Σταμάτης Καρακατσάνης Τεχάντα, Γιώργος Μπερκάκης, Αλέξανδρος Καρακατσάνης, Κωνσταντίνος Γαρυφάλλου, Άλκης Μαρκογιαννάκης, Ιάσονας Ζυγούρας, Μαρίνος Φακής.

Στα KITCHEN BATTLES, οι τρεις βραβευμένοι σεφ γίνονται μέντορες των ομάδων τους και, ως αρχηγοί, τις οδηγούν σε μια σκληρή μαγειρική μάχη, όπου μόνο μία θα επικρατήσει. Οι σεφ μπορούν να καθοδηγούν, αλλά όχι να μαγειρεύουν. Κάθε φορά θα υπάρχει μια θεματική δοκιμασία, κατά την οποία οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να ετοιμάζουν πιάτα, τα οποία θα κρίνονται από διαφορετικούς γνώστες της υψηλής γαστρονομίας.

Η 1η ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ξεκινά και οι σεφ διαλέγουν ο καθένας 4 άτομα από την ομάδα του για να διασταυρώσουν τις… κουτάλες τους σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Το θέμα της 1ης ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ είναι εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα. Κάθε ομάδα, καλείται να ετοιμάσει ένα πιάτο που θα προέρχεται από μία συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας. Μέσα σε τρία λεπτά, η κάθε ομάδα θα πρέπει να αποφασίσει την περιοχή, αλλά και τη συνταγή με την οποία θα διαγωνιστεί. Η γαστρονομική πρόταση δεν πρέπει να είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, αλλά να έχει μία σύγχρονη προσέγγιση.

Στο τέλος της δοκιμασίας, 11 γευσιγνώστες, που έχουν σχέση με την ελληνική κουζίνα, θα δοκιμάσουν τα πιάτα, χωρίς να ξέρουν σε ποια ομάδα ανήκει το καθένα, θα τα κρίνουν και θα δώσουν την ψήφο τους σε αυτά που θα ξεχωρίσουν. Η ομάδα που θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι η νικήτρια και θα κερδίσει την ασυλία.

Στην 1η ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ, τα πιάτα θα κρίνουν οι: Ηλίας Μαμαλάκης, Ιωάννα Σταμούλου, Βασίλης Παπικινός, Γιώργος Μάρας, Γιάννης Δεβετζόγλου, Ηλίας Καριώτογλου, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Νάντια Μασάχου, Γιώργος Τσίλης, Ιγνάτης Μωυσίδη και Πόπη Σεβαστού.

Read More

And More