Hair: Λαμπερές παρουσίες στην επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ – Φωτογραφίες

Το βράδυ της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα του «Hair»! Το θέατρο Ριάλτο στην Κυψέλη γέμισε με λαμπερές παρουσίες που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το κορυφαίο μιούζικαλ.

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο αναμονής, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μαλισσόβα το δυναμικό και νεανικό κάστ που υποστηρίζει με το ταλέντο του τη νέα αυτή εκδοχή, υπόσχεται ένα εμπνευσμένο, μεθυστικό, πολύχρωμο αποτέλεσμα και ένα μιούζικαλ που δεν έχει σταματήσει ποτέ να συναρπάζει με την ξεκάθαρη πολιτική του θέση αλλά και τα εμβληματικά τραγούδια του.

Ανάμεσα στους επώνυμους καλεσμένους που έδωσαν το παρών ήταν η Αθηνά Οικονομάκου, η Ράνια Θρασκιά, ο Πέτρος Πυλαρινός με την Βάλια Χατζηθεοδώρου αλλά και η Κατρίνα Τσάνταλη με τον Ανδρέα Βούλγαρη.

Δες τις φωτογραφίες:

Αθηνά Οικονομάκου

Βάλια Χατζηθεοδώρου-Πέτρος Πυλαρινός

Ράνια Θρασκιά

Δημήτρης Μηλιόγλου

Κατρίνα Τσάνταλη-Μαίρη Συνατσάκη-Ανδρέας Βούλγαρης

 

 

 

Στο «Hair» πρωταγωνιστούν: Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Σούσουλα, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Ραπτάκης, Έλενα Βακάλη, Ευγενία Λιάκου, Πάνος Μαλικούρτης, Δημήτρης Φριτζελάς, Ανδρέας Κουρέτας, Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Γαζής, Ηλίας Σαμαρτζής.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πενήντα και βάλε χρόνια μετά (το μιούζικαλ έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 1967 στο Joseph Papp’s Public Theater της Νέας Υόρκης) και η τολμηρή αυτή ροκ παραγωγή, είναι ακόμη εδώ πιο ισχυρή από ποτέ. Δεν είναι τυχαία η τεράστια επιτυχία σε παραστάσεις στην Αμερική και την Ευρώπη που την ακολουθεί πάντα. Όπως καθόλου και δεν ξαφνιάζει, η παρουσία βραβείων Grammy και Tony στον γεμάτο από έντονα συναισθήματα κατάλογο της.

Το Hair εμπνεύστηκε την αντιπολεμική ιστορία του από το περίφημο Summer of Love στο Σαν Φραντσίσκο. Τότε που πάνω από 20.000 hippies διαδήλωσαν ειρηνικά την επιθυμία τους για αγάπη και ειρήνη, μια διαδήλωση μάλιστα που οδήγησε λίγο μετά σε φεστιβάλ όπως το Monterey Pop Festival. Και δύο χρόνια μετά, φυσικά, στο περίφημο Woodstock. Σε μια εποχή που τα αιτήματα για ελευθερία, ισότητα, και σεξουαλική απελευθέρωση ήταν στις πρώτες θέσεις, στις προσωπικές ατζέντες εκατομμύριων νέων σε όλο το κόσμο, τα αντιρατσιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα ήταν επόμενο να δυναμώνουν και να γίνονται κεντρικό θέμα συζήτησης.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More