Jonathan Leder: Ποιος είναι ο φωτογράφος που παρενόχλησε σεξουαλικά την Έμιλι Ραταϊκόφσκι

Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά την αποκάλυψη της Έμιλι Ραταϊκόφσκι ότι πριν από οκτώ χρόνια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον γνωστό φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ

Το διάσημο μοντέλο δημοσιεύοντας ένα άρθρο στο New York Magazine περιγράφει πως ο φωτογράφος με τον οποίο συνεργάστηκε το 2012 ασέλγησε πάνω της τη στιγμή που εκείνη ήταν μεθυσμένη. Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι ανέφερε ότι για τις ανάγκες της φωτογράφισης η ίδια θα έπρεπε να διανυκτερεύσει στο χώρο, όπου θα γινόταν το photo shooting, και όταν έφτασε εκεί έμαθε ακόμη, ότι έπρεπε να ποζάρει με τα εσώρουχά της.

Πριν τη φωτογράφιση και σε μια προσπάθεια να φανεί ώριμη και μεγαλύτερη από την ηλικία της, η μελαχρινή καλλονή δεχόταν το κόκκινο κρασί που της πρόσφερε ο Τζόναθαν Λέντερ. Μόλις η φωτογράφιση ολοκληρώθηκε ο ίδιος ζήτησε από το πασίγνωστο μοντέλο να γδυθεί. Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι αναφέρει στο άρθρο της για εκείνη τη στιγμή: 

«Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι. Λύγισα τη μέση μου και σούφρωσα τα χείλη μου, σκεπτόμενη πώς μπορεί να έδειχνα μέσα από τον φακό. Το φλας ήταν τόσο έντονο και είχα πιει τόσο κρασί που μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονταν γιγάντιοι μαύροι κύκλοι».

Στη συνέχεια, όταν οι δυο τους έμειναν μόνοι και κάθισαν στον καναπέ συνέβη η χυδαία πράξη που έχει μείνει χαραχτεί στη μνήμη του διάσημου μοντέλου: 

«Όσα ακολούθησαν ήταν θολά, εκτός από τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν. Δεν θυμάμαι να τον φιλάω, αλλά θυμάμαι πως τα δάχτυλά του ήταν ξαφνικά μέσα μου. Πίεζαν όλο και πιο σκληρά, όπως δεν με είεχε αγγίξει ποτέ κανείς πριν από τότε αλλά ούτε και μετά.

Μπορούσα να νιώσω το σχήμα μου και τις πτυχώσεις και πονούσα πάρα πολύ. Ενστικτωδώς, έφερα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι».

Ο Τζόναθαν Λέντερ αρνήθηκε κάθε κατηγορία, τις οποίες, μάλιστα, χαρακτήρισε ως “παιδιάστικες” και “επιδεικτικές”. “Γνωρίζετε για ποια μιλάμε σωστά; Αυτό είναι το κορίτσι που πόζαρε γυμνό στο περιοδικό Treats ενώ την ίδια περίοδο χοροπηδούσε επίσης γυμνή από δω κι από κει στο βίντεο του Robin Thicke. Περιμένετε πραγματικά να πιστέψει κάποιος πως ήταν το θύμα;”

Ποιος είναι όμως ο γνωστός φωτογράφος Τζόναθαν Λέντερ;

Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται στην ερωτική εικόνα. Σύμφωνα με τη “The Sun” όταν συνάντησε την Έμιλι Ραταϊκόφσκι το 2012 μέσα σε ένα σπίτι και είδε τη δουλειά της, σκέφτηκε ότι αυτό το μοντέλο από το Los Angeles δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελε πολύ να τη φωτογραφίσει, καθώς δεν συνήθιζε να φωτογραφίζει celebrities.

 

 

 

Read More

And More