Kατερίνα Καινούργιου: “Έχω υποστεί κακές και υποτιμητικές συμπεριφορές και έχω κλάψει πολύ” – Ti απαντά για Αλέξη Κούγια

Η Κατερίνα Καινούργιου που βλέπουμε κάθε πρωί στην εκπομπή Ευτυχείτε, βρέθηκε την εβδομάδα που πέρασε στην επικαιρότητα για τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του, φωτογραφίζοντάς την. Η όμορφη παρουσιάστρια με συνέντευξή της στο περιοδικό ΟK! που κυκλοφορεί σήμερα με τα ΝΕΑ και τη Σόνια Καζόνι, μιλάει για όσα έγιναν με τον γνωστό ποινικολόγο. Μιλάει όμως και για το μπούλινκγ που έζησε στη δουλειά της, τη Μαρία Ηλιάκη αλλά και την προσωπική της ζωή

Υπήρξε έντονη στήριξη από τον κόσμο στο πρόσωπό σου ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα ο Αλέξης Κούγιας, παρόλο που τελικά διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε σένα. Πώς ένιωσες με τη θερμή υποστήριξη που είχες;
Το να σου δείχνει ο κόσμος την αγάπη του, αλλά και την έμπρακτη στήριξή του με κάνει να νιώθω ευγνώμων. Δεν σου κρύβω πως όταν έμαθα την ώρα της εκ- πομπής για μια ανακοίνωση που προσβάλλει το ήθος και την αξιοπρέπειά μου, ένιωσα πολύ θιγμένη. Τελείως αυθόρμητα, λοιπόν, είπα on air όσα ένιωθα, χωρίς να έχω προετοιμαστεί για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αυτό που κατάλαβα είναι πως όταν υπάρχει μια δημόσια «αντιπαράθεση», ο πραγματικός και τελικός κριτής είναι ο κόσμος. Από την άλλη, αυτή η ιστορία έχει λήξει για μένα. Ό,τι ήταν να πω το είπα στον αέρα της εκπομπής. Δεν υπεκφεύγω, αλλά τον τελευταίο καιρό είμαστε αντιμέτωποι με καταγγελίες για εγκλήματα που έχουν περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης. Δεν θα ήθελα να πάρει μεγαλύτερη διάσταση αυτό που έχει γίνει με εμένα, γιατί αποπροσανατολίζει την προσοχή από κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό. Εγώ παρουσιάζω μια ψυχαγωγική εκπομπή που καλείται να καλύψει τις εξελίξεις της επικαιρότητας και μαζί με τους συνεργάτες μου το κάνουμε με επαγγελματισμό και σύνεση.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για κατηγορίες για παιδεραστία. Δυσκολεύομαι λοιπόν πολύ αυτές τις μέρες, όχι στο πώς να χειριστώ τον λόγο, αλλά επειδή πονάω μέσα μου με αυτές τις καταθέσεις, τις σοκαριστικές αυτές αποκαλύψεις. Υπάρχουν κάποια στοιχεία στις καταγγελίες που δεν μπορούμε καν να τα μεταφέρουμε τηλεοπτικά, καταθέσεις που διαβάζοντάς τες σε πιάνει σφίξιμο στο στομάχι.

Δεν είμαι νομικός, προφανώς δεν είμαι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, αλλά πιστεύω ότι διαχειριζόμαστε δημοσιογραφικά μια πολύ δύσκολη υπόθεση, με κοινωνική ευαισθησία, δημοσιογραφική δεοντολογία και μεγάλη αξιοπρέπεια.

Για την σεξουαλική παρενόχληση και τις καταγγελίες:

Είμαι τυχερή που ως γυναίκα δεν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Όμως συμπάσχω με τις γυναίκες και τους άντρες που το έχουν βιώσει και είμαι στο πλευρό τους. Με πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη πως θα μπορούσε να μου συμβεί.

Νιώθεις ότι το θάρρος που βρήκαν τα θύματα να μιλήσουν για κακοποιητικά περιστατικά θα οδηγήσει σταδιακά σε μια κάθαρση;
Το ελπίζω. Θα πρέπει να αλλάξουν πράγματα στη νομοθεσία. Τα τόσο σοβαρά αδικήματα, όπως ο βιασμός, δεν θα έπρεπε να παραγράφονται. Αγανακτώ με κάποιους που λένε για τα θύματα «Γιατί μίλησαν τώρα;». Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμοι, τώρα μπορούν, τώρα βρήκαν τη στήριξη. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τα θύματα και μέσα από όλο αυτό να βγει κάτι καλό για την κοινωνία

Ανάμεσα στις καταγγελίες που βγήκαν στη δημοσιότητα κάποιες αφορούσαν ανάρμοστη συμπεριφορά και λεκτική κακοποίηση. Αυτό είναι κάτι που το έχεις ζήσει;
Έχω μοιραστεί και στο παρελθόν ότι έχω ζήσει bullying στη δουλειά μου, ειδικά στα πρώτα μου βήματα. Έχω υποστεί κακές και υποτιμητικές συμπεριφορές και έχω κλάψει πολύ. Είχα μια διευθύντρια που, για κάποιον λόγο που ποτέ δεν κατάλαβα, με είχε βάλει στο στόχαστρο. Δεν θέλω, όμως, να πω το όνομά της, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε σήμερα με αυτό.

Ήμουν τυχερή γιατί τελικά δεν με επηρέασε. Είχα καλούς συνεργάτες δίπλα μου. Είχα τον Νίκο Μουτσινά που με στήριζε κι άλλους ανθρώπους από το εργασιακό μου περιβάλλον που με ενθάρρυναν και μπόρεσα να προχωρήσω. Επειδή αυτή η γυναίκα δεν είναι πλέον στα φώτα ή σε κάποια θέση ισχύος, το έχω αφήσει χρόνια τώρα πίσω.

Για την Μαρία Ηλιάκη

Τις προάλλες μίλησε με πολλή συγκίνηση για την εγκυμοσύνη της Μαρίας Ηλιάκη…
Χάρηκα πάρα πολύ για τη Μαρία, ανταλλάξαμε και κάποια προσωπικά μηνύματα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουμε χαθεί, όμως κάποιους ανθρώπους που τους ξέρεις καλά τους καταλαβαίνεις ακόμη και μέσα από μια φωτογραφία. Βλέποντας τις φωτογραφίες που ανεβάζει η Μαρία στο Instagram ένιωθα πως με τον σύντροφό της είναι πολύ καλά. Ήξερα πόσο πολύ ήθελε να κάνει οικογένεια. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλή αγάπη να δώσει και είμαι σίγουρη πως θα γίνει φανταστική μαμά.


Είχατε ψυχρανθεί για ένα διάστημα. Πιστεύεις ότι μπορεί να έπαιξαν ρόλο κι άλλοι σε αυτό;
Πλέον το πιστεύω ακράδαντα πως τότε μας επηρέασαν πολλά. Όταν δύο άνθρωποι που είναι κοντά απομακρύνονται, παίζουν πάντα ρόλο και τα λόγια που έχουν πει άλλοι. Μπορεί κι εγώ να το διαχειρίστηκα λάθος. Αυτό που για μένα μετρά είναι πως έχω μόνο θετικά συναισθήματα για τη Μαρία και θέλω μέσα από την καρδιά μου να την βλέπω χαρούμενη.

Read More

And More