Lockdown 2: Έρημοι οι δρόμοι στο άλλοτε πολυσύχναστο Περιστέρι – “Εικόνες μελαγχολίας στο φωτορεπορτάζ του TLIFE

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Lockdown, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και φαίνεται πως θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα. Η έξαρση της πανδημίας και τα κρούσματα κορονοϊού που αυξήθηκαν και έφτασαν να έχουμε τετραψήφιο νούμερο καθημερινά, ανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα. Έτσι όλοι κλειστήκαμε για δεύτερη φορά σπίτια μας, το 13033 επέστρεψε στις ζωές μας και οι μόνοι λόγοι που επιτρέπεται να βγούμε έξω έχουν να κάνουν με υγείας, αγορά προμηθειών και σωματική άσκηση.

Η Αθήνα άδειασε, οι γειτονιές της πρωτεύουσας μοιάζουν με… φαντάσματα και οι μόνοι άνθρωποι που περιπλανιούνται είναι εκείνοι που πηγαίνουν στην εργασία τους. Το TLIFE και ο φωτογράφος Πέτρος Χόντος περιπλανήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Περιστέρι, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, η οποία δεν θύμιζε σε τίποτα τη γειτονιά που γνωρίζαμε και για πολλούς ήταν στέκι. 

Η οδός Αιμίλιου Βεάκη με τις δεκάδες καφετέριες και εστιατόρια προκαλεί πλέον κατάθλιψη, μιας και όλα είναι κλειστά. Στην Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη δεν έχει πλέον κίνηση… κι ας είναι 12:00 το μεσημέρι, ενώ ο εμπορικός δρόμος του Περιστερίου με όλα τα καταστήματα είναι… άδειος!

Δες το φωτορεπορτάζ του TLIFE:

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

 

Read More

And More