Lockdown 2: Ο Πειραιάς στις μέρες του κορονοϊού, όπως δεν τον έχεις ξαναδεί – Φωτορεπορτάζ

Αναμφίβολα, ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω – κάτω στη ζωή και την καθημερινότητα μας τους τελευταίους μήνες. Τα κρούσματα στη χώρα μας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο σε σύγκριση με το πρώτο κύμα της πανδημίας, με την ανησυχία και το άγχος να μεγαλώνουν. 

Καθώς διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του φθινοπωρινού lockdown, η πλειονότητα των πολιτών παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο κλεισμένη στα σπίτια της αποφεύγοντας τις περιττές μετακινήσεις. Ο απειλητικός ιός εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας, γεγονός που απαιτεί την μέγιστη προσοχή μας.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE συνεχίζοντας την περιπλάνηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σήμερα βρέθηκε στον κοσμοπολίτικο Πειραιά. Άλλοτε κοσμοπολίτικο, μάλλον, αφού η εικόνα που αντικρίσαμε το πρωί δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που έχουμε κατά νου.

Οι δρόμοι σχεδόν έρημοι, η κίνηση ανύπαρκτη, το λιμάνι άδειο και το μόνο που μαρτυρά την ύπαρξη ζωής είναι οι λιγοστοί κάτοικοι που κυκλοφορούν, είτε για να κάνουν τις αγορές τους, είτε για να ξεφύγουν από την ρουτίνα του σπιτιού, είτε για να χαλαρώσουν για λίγη ώρα αγναντεύοντας τη θάλασσα ή ακόμα κάνοντας και μια βουτιά.

Δες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More