Mαργαρίτα Θεοδωράκη: Στο θέατρο για χάρη του πατέρα της ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη με τον Νίκο Κουρή

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν στρέψει επάνω τους τα φώτα τις τελευταίες ημέρες είναι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Η κόρη του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου, έχει στραφεί νομικά εναντίον του Νίκου Κουρή.

Ο τελευταίος, εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιούσε το επίθετο “Θεοδωράκης” κάτι το οποίο ο ΄Μίκης γνώριζε και ήταν απόλυτα σύμφωνος. Μάλιστα, ο Νίκος Κουρής ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη πράγμα που όπως λέει γνώριζαν τα άλλα δυο παιδιά του Μαργαρίτα και Γιώργος. 

Η κόρη ωστόσο του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα φαίνεται να μην δέχεται τίποτα από τα παραπάνω δηλώνοντας πως αδερφός της είναι μόνο ο Γιώργος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η υπόθεση έχει πάρει πλέον τη δικαστική οδό προκειμένου να αποδειχθεί αν ο Νίκος Κουρής είναι τελικά ή όχι τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη.

Και ενώ η δικαστική αυτή διαμάχη έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη συνεχίζει να απολαμβάνει τις εξόδους της παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις, κάτι που πάντα την ευχαριστούσε να κάνει. Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη βρέθηκε στο Βεάκειο Θέατρο για να παρακολουθήσει την “Όμορφη Πόλη”, την τελευταία παράσταση του πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, τη θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή, που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς και επέστρεψε για λίγες παραστάσεις ως τιμητικό αφιέρωμα στον οικουμενικό μουσικοσυνθέτη και στιχουργό της ρωμιοσύνης.

Ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE ήταν εκεί και εξασφάλισε μερικές αποκλειστικές εικόνες της Μαργαρίτας Θεοδωράκη αλλά και από την παράσταση στην οποία μερικοί εκ των πρωταγωνιστών είναι οι:  Λεωνίδας Κακούρης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης και η Λήδα Πρωτοψάλτη.

 

   

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More