Marilena: Μιλά στο TLIFE για την απόφαση να αφήσει το “Animado”, το νέο της τραγούδι και τη σύγκριση με τη Φουρέιρα

Η Μarilena μπορεί αρχικά να συστήθηκε στο κοινό ως Animado συμμετέχοντας σε διάφορα projects, πλέον όμως πατά γερά στα πόδια της και νιώθει πιο έτοιμη από ποτέ να αφήσει το δικό της βήμα στο χώρο του τραγουδιού.

Με καταγωγή από τη Νάξο, η νεαρή τραγουδίστρια εκδήλωσε από νωρίς την επιθυμία της να ασχοληθεί με τη μουσική για αυτό και αποφάσισε να αφήσει πίσω της τις σπουδές στα Παιδαγωγικά και ν έρθει στην Αθήνα για να κηνυγήσει το όνειρό της. Αυτό το όνειρο φαίνεται πως έχει αρχίσει να το κατακτά κάνοντας σταθερά βήματα αφού ήδη μετρά αρκετές μεγάλες συνεργασίες με ονόματα όπως οι MEΛΙSSES, ο Κωνσταντίνος Αργυρός , ο Νίκος Βέρτης και ο Λευτέρης Πανταζής. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και το νέο της single από την Panik Records, “Διαγραμμένα” το οποίο υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και η Βίκυ Γεροθόδωρου.

Η Μarilena μίλησε στο TLIFE για το νέο της τραγούδι, τον λόγο που αποφάσισε να αφήσει πίσω της το όνομα με το οποίο τη γνωρίσαμε, τη σύγκριση με την Ελένη Φουρέιρα ενώ αποκάλυψε και πως βιώνει η ίδια της μέρες της καραντίνας.

Tι ήταν αυτό που σε έκανε να αφήσεις τις σπουδές σου στα Παιδαγωγικά και να κηνυγήσεις μια καριέρα στο τραγούδι;

Θέλησα να επενδύσω την ενέργεια μου στην αγάπη μου για το τραγούδι και να εστιάσω εκεί διότι βγαίνει πηγαία από μέσα μου σε όλες τις φάσεις της ζωής μου – η όποια καριέρα είναι το αποτέλεσμα αυτής της αγάπης. Δεν απαρνήθηκα όμως τις σπουδές μου, συνδύασα και τα δύο και πήρα πάρα πολλές γνώσεις σχετικά με τον άνθρωπο από το Πανεπιστήμιο και την Παιδαγωγική Σχολή, που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο που σκέφτομαι και βλέπω τον κόσμο.

Γυρνώντας πίσω το χρόνο μετανιώνεις για αυτή σου την επιλογή;

Την επιλογή αυτή την έκανα συνειδητά. Αν είχα μετανιώσει θα είχα ήδη αλλάξει την πορεία μου.

Έχεις συνεργαστεί με αρκετά μεγάλα ονόματα, ποιά είναι η συνεργασία που ξεχωρίζεις και ποιά αυτή που δεν έχεις κάνει αλλά ονειρεύεσαι;

Όλες οι συνεργασίες μου ήταν αξιόλογες κι από την κάθε μία αποκόμισα διαφορετικές εμπειρίες, ανάλογα με τη φάση που βρισκόμουν κι εγώ στην εκάστοτε περίοδο, οπότε αν ξεχώριζα κάποια θα αδικούσα τις υπόλοιπες.. Πάντα ονειρεύομαι κάτι καινούριο που θα μου δώσει νέα ερεθίσματα, αλλά ακόμα και με τους ανθρώπους που έχω ήδη συνεργαστεί, σήμερα και πάλι θα ανταλλάσσαμε κάτι καινούριο- οπότε ό,τι έρθει είναι καλοδεχούμενο!

Σε έχουν παρομοιάσει με τη Φουρειρα αλλά και τη Σακίρα λόγω της εντυπωσιακής σου εμφάνισης. Πως αντιδράς όταν τα διαβάζεις αυτά;

Και οι δύο τους είναι λαμπερά αστέρια και χαίρομαι να με κατατάσσουν σε αντίστοιχο επίπεδο, ωστόσο περιμένω τη στιγμή που θα αναγνωριστεί η δίκη μου παρουσία αυτόνομα κι όχι συγκρινόμενη με κάποιον άλλο καλλιτέχνη.

Τι είναι αυτό που σε αγχώνει περισσότερo;

Η απόδοση μου. Είμαι πολύ απαιτητική από το αποτέλεσμα και θέλω πάντα να ανταποκρίνεται στο καλύτερο δυνατό που μπορώ να κάνω κι εγώ και η ομάδα μου.

Δεδομένης της εντυπωσιακής σου παρουσίας, η σχέση σου με τις άλλες γυναίκες πως είναι; Σε βλέπουν ανταγωνιστικά ή σαν φίλη τους;

Το πως με βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι σχετίζεται με τη δική τους ιδιοσυγκρασία, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες. Ο καθένας μπορεί να βλέπει κάτι διαφορετικό στον άλλον. Προσωπικά χαίρομαι όταν νιώθω φιλικά με τους άλλους, το μόνο άτομο που ανταγωνίζομαι είναι ο εαυτός μου, κάθε μέρα θέλω να είμαι έστω και λίγο καλύτερη από χθες σε αυτό που κάνω.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από την Panik Records το τραγούδι σου “Διαγραμμένα”. Μίλησε μας γι’ αυτό.

Το τραγούδι αυτό, σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου, σε πρώτο επίπεδο φαίνεται να μιλάει για ένα χωρισμό, όμως μέσα από το βίντεο (σε σκηνοθεσία του Κώστα Καρύδα) θέλαμε να δείξουμε πως “Διαγραμμένα” θα πρέπει να είναι όλα όσα μας κρατούν δέσμιους σε ανθρώπους, συμπεριφορές, στερεότυπα και γενικά καταστάσεις που δε μας εκφράζουν πραγματικά.
Πολλές φορές οι εξωτερικές συνθήκες, όπως το τέλος μιας σχέσης, είναι εκείνες που μας αναγκάζουν να στραφούμε προς τα μέσα και να αναθεωρήσουμε, προκειμένου να πάμε παρακάτω.

Υπάρχει κάτι που θες να διαγράψεις οριστικά από τη ζωή σου;

To θέμα δεν είναι να διαγράφουμε, αλλά να μαθαίνουμε – είναι πιο εύκολο να τα παρατάς ή να κατηγορείς τους άλλους όμως ωφελείσαι πραγματικά όταν έχεις το θάρρος να βρεις το δικό σου μερίδιο ευθύνης σε μία κατάσταση που πάει λάθος και να αλλάξεις, προς όποια κατεύθυνση σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Αν και συστήθηκες στο κοινό ως Animado, πλέον χρησιμοποιείς το μικρό σου όνομα, Μαριλένα. Πως αποφάσισες αυτή την αλλαγή;

Για πολλά χρόνια συμμετείχα σε projects άλλων, είτε σε μπάντες είτε ως feat, μέχρι να βρω και να νιώσω έτοιμη να μοιραστώ το προσωπικό μου στοιχείο, οπότε και να χρησιμοποιήσω το πραγματικό μου όνομα. Πέρασα από διαφορετικά στάδια στη μουσική όπως και στη ζωή μου, όλα τα αγκαλιάζω γιατί είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω την εκάστοτε περίοδο κι όπως όλοι οι άνθρωποι, εξελίσσομαι και δέχομαι διαφορετικές επιρροές. Ξέρω ότι θα αλλάξω κι άλλο κι ανυπομονώ. Σε αυτό είμαι τυχερή γιατί έχω μαζί μου την εταιρεία μου την Panik Records και τους πιο δικούς μου ανθρώπους που μου δίνουν κάθε φορά την ανάλογη συμβουλευτική και υποστήριξη.

Σε αγχώνουν όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας τους τελευταίους μήνες;

Είναι αλήθεια ότι το γενικό κλίμα είναι μάλλον αβέβαιο, αλλά το άγχος δεν είναι ποτέ σύμμαχος.. Οπότε προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη κι όσο γίνεται να χρησιμοποιώ αυτό το χρόνο δημιουργικά, να κάνω πράγματα που σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα προλάβαινα να κάνω και γενικά να παραμένω ενεργή – η δράση είναι η απάντηση μου στο άγχος μου.

Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες της καραντίνας;

Ο αυθορμητισμός! Να δω μία φίλη μου και να την πάρω αγκαλιά χωρίς να το σκεφτώ. Μια ήσυχη βόλτα το βράδυ κάπου στην Αθήνα. Και φυσικά η δουλειά μου, να τραγουδήσουμε ξανά όλοι μαζί!

Έχεις κάποιο μυστικό για να διατηρείσαι σε φόρμα τώρα που όλοι μένουμε σπίτια μας;

Κάνω ότι έκανα και πριν – προσέχω τη διατροφή μου χωρίς υπερβολές, γυμναστική στο σπίτι, φροντίζω να πίνω πολύ νερό, να περνάω λίγο χρόνο κοντά στη φύση και να μη χάνω επαφή με τους αγαπημένους μου.
Το πραγματικό μυστικό είναι να παραμείνεις σε φόρμα ψυχολογικά, ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να φροντίζει τον εαυτό του – το σώμα θα ακολουθήσει.

Processed with VSCO with e8 preset

Mία ευχή για τη χρόνια που έρχεται;

Υγεία κι αγάπη, να παραμένουμε αγαπημένοι κι αισιόδοξοι κάτω από όλες τις συνθήκες!

Read More

And More